Ex R. Kelly: ‘Hij misbruikt me nog steeds’

"Het is de zoveelste vorm van mishandeling"

Lees ook

Ze is al tien jaar bij hem weg. Maar R. Kelly laat zijn ex-vrouw en hun drie kinderen niet zomaar los. "Hij misbruikt me nog steeds."

Misbruikt

Daar zat ze dan, voor de camera’s van de docu-serie Surviving R. Kelly. Tussen een heel legertje vrouwen dat ooit misbruikt werd door de zanger (52). Andrea Kelly (45)
was van 1996 tot 2009 getrouwd met Robert, maar werd net zo hard als alle andere dames misbruikt, mishandeld en gevangengehouden. Dat ze samen drie kinderen hebben (inmiddels 20, 18 en 16), maakte kennelijk geen enkel verschil.

Vrijgesproken

Andrea spreekt openhartig over de keren dat ze van Robert haar kamer niet uit mocht. Haar bijna-zelfmoordpoging. En hoe hij haar, net als zijn andere slachtoffers, misbruikte. Uiteindelijk zette Andrea in 2009 definitief een punt achter hun relatie, nadat Robert (heel onverwacht) door een jury werd vrijgesproken in zijn langlopende kinderpornozaak.

Haar dochter Joan was toen tien jaar oud. En Andrea vreesde dat Robert, die in zijn vroege jeugd zelf seksueel misbruikt werd door een familielid, zijn dochter of zoons iets aan zou doen.

Financieel

Ze vertrok, en spreekt de laatste jaren openhartig over de wandaden van haar ex. Bij wijze van wraak stopte hij eerder dit jaar dus de betalingen voor zijn kinderen. Andrea: "Het is de zoveelste vorm van mishandeling die hij me aandoet. Nu is het financieel."

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Grazia, die vanaf vandaag in de winkel ligt.

Laatste nieuws

Zie ook