5x Sushi restaurants waar je een keer heen moét

Tegen sushi zeggen we natuurlijk altijd jááá

Lees ook

Tegen sushi zeggen we natuurlijk altijd jááá. Daarom: de vijf sushi restaurants waar je echt een keer naartoe moet in je leven.

Lees ook: Oeps: je hebt je chopsticks altijd verkeerd gebruikt

1. Sushi Samba, Londen

Heb jij een tripje naar Londen geboekt? Dan is dit een echte aanrader. Via een lift word je naar de 38ste verdieping gebracht. Wanneer je op je plaats zit heb je overal, maar dan ook overal ramen om je heen met uitzicht over heel Londen. Buiten dat om is het eten héérlijk en wordt het ook nog eens snel geserveerd. Is Londen te ver? Je hebt geluk, hij zit ook in Amsterdam.

2. Sushi-Nova, Tokyo

Bij dit restaurant gaat het allemaal via internet en tablets. Iedereen zit naast elkaar en moet via deze gadgets de bestelling opnemen. Vervolgens komt jouw bestelling vanaf de lopende band boven je naar je toe. Niet zo persoonlijk, wel heel leuk om te zien.

3. Robo Sushi, Toronto

De naam verraadt eigenlijk al wat voor restaurant het is. Hier wordt jouw sushi geserveerd door een persoonlijke robot in plaats van een echt persoon. De robot begroet je eerst, neemt vervolgens je bestelling op en brengt daarna netjes je borden naar je tafel.

4. Sushi festival Amsterdam

Hier kun je helaas niet het hele jaar door eten. Dit festival vindt een paar keer per jaar plaats, maar als het er is, is het zeker de moeite waard om naartoe te gaan.

5. Sukiyabashi, Tokyo

Het is misschien even zoeken naar het beste sushi restaurant ter wereld, maar die is blijkbaar te vinden in Tokyo. Het restaurant is piepklein en er zijn maar tien zitplaatsen. Het ziet er misschien wel amateuristisch uit, maar het is wel het allereerste sushirestaurant ooit dat is bekroond met drie Michelinsterren.

Bron: Beau Monde, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook