Angela Groothuizen flink onder vuur na Holland’s Got Talent

Oei...

Lees ook

Instagrammer Emma Wagemans is zwaar teleurgesteld in Angela Groothuizen. Ze vindt dat het jurylid een transgender belachelijk heeft gemaakt tijdens Holland's Got Talent.

'Hem'

Lisette Brillemans deed voor de vijfde keer auditie bij het programma. Al voor ze haar pianokunsten liet horen, kreeg ze twee rode kruizen. Chantal en Dan herkenden haar gelijk, maar Angela niet. "Ken je hem?" vroeg ze. Dat Angela de kandidaat 'hem' noemde, schoot bij Emma in het verkeerde keelgat. Lisette voelt zich volgens haar duidelijk een vrouw en wil ook zo gezien worden.

Lees ook: Zien: Chantal Janzen en Angela Groothuizen twerken erop los

Belachelijk gemaakt

Emma is zelf ook transgender en vindt dat de presentatrice en RTL transgenders belachelijk maken. "‘You know him?’ Serieus. Serieus, Angela Groothuizen? Heb je een klap van de molen gehad? Niet elke transgender op de wereld, zoals ik bijvoorbeeld, heeft het geluk om vroeg te kunnen beginnen en support te krijgen van jongs af aan. Voor dit soort mensen die laat begonnen zijn, waarbij je het misschien aan de stem hoort, gaat het vaak gepaard met heel veel pijn, gezeik en ellende."

Woedend

Emma berijpt niet dat Angela onderscheid maakt tussen transgenders. "Je kunt al het respect van de wereld hebben voor Loiza, voor mij, voor Jessie Maya, voor Alice, noem het maar op, maar op het moment dat je geen respect toont voor iemand die een ongelukkiger traject heeft gehad dan ons en niet de zegen van alles en iedereen, en je zoiets zegt… Dat zegt echt iets over de kortzichtigheid van jou."

"Ik ben echt disgusted gewoon. Dit is echt gewoon discriminatie in de dop en RTL 4 pleurt het er gewoon op. Mensen lachen en denken dus dat het allemaal oké is om grapjes te maken over transgenders met een grovere wenkbrauw of zwaardere stem, maar het is gewoon pure discriminatie. Vooral van Angela Groothuizen valt het me erg tegen. Met twee kinderen. Wees blij dat jouw kinderen daar niet doorheen hoeven te gaan." Bekijk het fragment van de auditie hieronder.

Bron: Mediacourant Beeld: BSR, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook