Deze The Voice-kandidaat tekent contract bij Jay-Z

Ook hier wist ze een diep indruk achter te laten.

Lees ook

De Nederlandse zangeres Nicole Bus (29) leefde vroeger op straat. Nu tekent ze een platencontract bij Roc Nation van Jay-Z. Deze week vertrekt ze naar Los Angeles, wat haar leven volledig op zijn kop gaat zetten.

Dakloos

Het is het ultieme succesverhaal. Van haar zestiende tot haar twintigste leefde Nicole uit een rugzak. En regelmatig op straat, nadat ze haar ouderlijk huis uit moest. Als dakloze kwam ze op rare plekken – een rauw en uitzichtloos bestaan. De grote omslag kwam toen zij zich op de muziek stortte. In 2013 deed ze mee aan The Voice en X-factor. Ze haalde de finales niet, maar achter de schermen werkte ze hard aan haar muziekcarrière. Met succes…

“Door de jaren heen klopten er wel vaker platenlabels aan. Maar deze keer belde Needlz mij en zei: ‘Er is een nieuwe A&R (talentscout, red.) bij Roc Nation. Hij wil je uitnodigen.’ Natuurlijk ging ik volledig uit mijn plaat. Ik had ooit een lijstje gemaakt met wat ik de komende jaren graag wou bereiken in het leven: mijn diploma halen voor het Conservatorium, muziek maken met een Grammy-winnende producer en samenwerken met Roc Nation. Eigenlijk is in die paar jaar langzamerhand alles uitgekomen."

Lees ook: The Voice-zangeres Samantha Steenwijk deelt heftig bericht

Business class

Nicole's leven ziet er anno 2019 heel anders uit dan jaren geleden. Toch is ze haar Hollandse nuchterheid nu niet ineens verloren. “De platenmaatschappij vroeg me: waar wil je wonen in Amerika? Omdat ik uit een koud kikkerlandje kom, koos ik voor het warme Los Angeles. Ik ben nu aan het kijken naar de appartementen die ze me in Hollywood hebben aangeboden.” Alles wordt verder voor Nicole geregeld. Vooralsnog vliegt ze economy class. “De mogelijkheid was er wel om business class te vliegen, maar ik heb gezegd dat dat niet hoeft. Alles heeft zijn tijd. Ik vind dat ik nu een heel mooie start heb gemaakt. Dan kan ik wel luxe gaan doen, maar ik kijk liever naar de lange termijn: alles stap voor stap. Als ik een Grammy heb gewonnen, kunnen we altijd opnieuw met elkaar praten, haha.”

En wat betreft die samenwerking met Jay-Z? Nicole kan haast niet wachten om met hem aan de slag te gaan. "Nieuwe artiesten worden niet gecontracteerd als niet alle founders van Roc Nation de muziek gehoord hebben.” Hij is dus van haar bestaan op de hoogte. “Als ik hem ontmoet, zal dat met een prachtige glimlach zijn. Ik zal hem bedanken voor zijn vertrouwen. En ik zal zeggen dat ik uitkijk naar de reis die voor ons ligt. Ik denk dat dat genoeg is om mee te beginnen.” Hoe voelt ze zich aan de vooravond van dit grote avontuur? “Voor mij is dit de uitwerking van hard werken, geloven en bidden. Ik besef waar ik vandaan kom en wat ik heb moeten doorstaan om hier te komen. Daardoor ben ik über-dankbaar. Dat stijgt boven iedereen uit.”

Het hele interview lees je in de nieuwste Grazia die vanaf morgen in de winkels ligt.

Tekst: Suzanne Arbeid Beeld: BSR, The Voice

Laatste nieuws

Zie ook