Dit kan de reden van jouw puistjes zijn

En dit kun je er tegen doen.

Lees ook

Naast een dag- en nachtcrème heb je waarschijnlijk ook micellair water, make-up doekjes, serums en toners in de kast staan die er alles aan moeten doen om puisjes tegen te gaan. Maar al die tijd die je kwijt bent aan het verzorgen van je huid, is onnodig als je het verkeerd gebruikt. En de kans is groot dat je dat doet.

Verstopte poriën

De kans is groot dat jij voor je begint met opmaken, een moisturizer aanbrengt. Volgens dermatologen is dat waar het mis gaat. Als je last heb van acne, zou je deze stap over moeten slaan. De moisturizer zorgt ervoor dat bij mensen met een vette huid, de poriën alleen maar meer verstopt raken en dat is juist niet wat je wilt. In plaats daarvan kun je beter voor een antioxidantrijk serum gaan. Dat reinigt en verheldert de huid zonder dat je poriën verstopt raken.

Lees ook: Waarom je nooit met je vingers dagcrème uit een potje moet halen

Extra tip

Nog een andere goede tip die de dematoloog je meegeeft: smeer je dag-/nachtcrèmes en serums ook altijd in je nek en op je borst. Veel mensen doen dit niet, maar doordat de huid daar veel dunner is, zullen dat de plekken zijn die als eerste verouderen. Niet vergeten dus!

Bron: Glamour UK Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook