Real life: ‘Fashion blogger zijn maakte me kapot’

"Ik had meer zelfvertrouwen moeten hebben"

Als MissFashionNews schreef Nathalie veel over haute couture. Een hard bestaan, waaraan ze bijna ten onder ging.

Gewaardeerd

"In juli 2011 lanceerde ik MissFashionNews. Maandenlang schreef ik alle pr-bureaus aan en ben ik bij ze langsgegaan. Zo’n beetje alle events die zij en hun merken organiseerden, bezocht ik. Want het opbouwen van een netwerk is belangrijk. Nachtenlang bleef ik op om de shows waar ik geen uitnodiging voor kreeg online te bekijken en reviewen. Wat ik deed, werd gewaardeerd: ik was anders, in een redelijk verzadigde markt. Ik gooide niet alleen wat foto’s van de collectie online, maar schreef het werkelijke verhaal erachter, of wat het met mij had gedaan."

Top of mind

"Langzaam begon het balletje te rollen en daarna ging het snel. Ik kreeg steeds meer uitnodigingen, een stuk of tien per dag, voor events, shows en feesten. Daar ging het mis. Ik zei overal ‘ja’ op. In de modewereld moet je nu eenmaal on top of mind blijven. Ik zag ook hoe de ‘concurrentie’ te werk ging: foto’s plaatsen alsof ze front row zaten, terwijl ze vlak na het maken van het plaatje gewoon achterin moesten gaan zitten. Of mensen die perfecte en zwaar bewerkte foto’s plaatsten, maar tijdens het event zagen ze er toch echt heel anders uit. Dat wist ik, en toch werd ik er onzeker van."

Druk

"Om de onzekerheid weg te drukken, begon ik steeds meer te drinken op events. Ik wilde er dolgraag bijhoren. Daardoor voelde ik veel druk om te presteren, naar elk event te gaan en aan het ideaalbeeld te voldoen. Maar helemaal geaccepteerd werd ik nooit, omdat mensen in de scene me niet zagen als een échte blogger. Op social media zag iedereen er prachtig uit, ik vond mezelf zo ver van het ideaalbeeld afstaan dat ik zelfs cosmetische behandelingen als botoxinjecties en een liplift onderging."

"Halverwege 2016 liep het de spuigaten uit wat betreft alcohol. Voordat ik naar een event ging, op een event, thuis, tijdens ’t schrijven… Ik dronk overal. Ondertussen sliep ik slecht en had ik paniekaanvallen. Events begon ik te vermijden. Naar fashionshows durfde ik niet meer omdat ik mezelf het niet waard vond om tussen al die modemensen te zitten."

Vicieuze cirkel

"Doordat ik vaker wegbleef van events degradeerde ik snel, zeker bij de Nederlandse pr-mensen. Personen met wie ik vaak contact had, vielen stil omdat ik minder voor ze kon betekenen. Het aantal uitnodigingen daalde en daalde. Een vicieuze cirkel dus. Het jaar 2018 bestond voor mij uit drie keer vergeefs verblijven in een rehabkliniek om af te kicken van de drank en slaappillen."

"Terugkijkend had ik mijzelf niet aan de kant moeten laten zetten door de mensen die me gebruikten als gratis pr-machine. Dat lag ook aan mezelf: ik had meer zelfvertrouwen moeten hebben. Het was beter geweest als ik minder naar anderen had gekeken en mijn eigen weg had bewandeld. Ik hoop dat tenminste één persoon die dit leest en een leven als fashionblogger ambieert, van mijn valkuilen leert. Geloof in je eigen kracht en als het niet goed voelt, doe het dan niet."

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Grazia die nu in de winkel ligt.

Laatste nieuws