Door deze trucjes heb jij nooit meer last van pluisjes

Dit zal je ongetwijfeld helpen.
Door deze trucjes heb jij nooit meer last van pluisjes

Het is het perfecte weer voor een lekkere wollen trui. Maar zoals altijd verschijnen er na een paar minuten overal pluisjes. Een grote frustratiebron van velen. Gelukkig zijn er hele makkelijke tips waarmee je zo van die vervelende pluisjes af bent.

Tips & tricks

Lees ook: Dit is dé tijd van het jaar om goedkoop je garderobe op te frissen

Deze tips van Women's Wear Daily kunnen je wellicht een handje helpen. De methoden zijn verschillend, want ze afhankelijk van het materiaal en dus de vezels waaruit je kledingstuk bestaat, maar ze zijn eenvoudig! Lees mee:

Wol & kasjmier
Een kledingstuk dat bestaat uit vezels die afkomstig zijn van een dier, bijvoorbeeld wol (schaap) of kasjmier (geit) behandel je als volgt: vouw je het kledingstuk op, verpak hem in een hersluitbaar plastic zakje en leg hem 24 uur in de vriezer. Raar, maar waar. Dit voorkomt dat het kledingstuk pluisjes afgeeft. Let op! Dit is géén permanente oplossing, het is haast onmogelijk te voorkomen dat wol geen pluisjes meer afgeeft.

Katoen & linnen
Geeft je katoenen of linnen kledingstuk af? Gooi 'm 10 minuten in de droger voordat je hem aantrekt en je schijnt geen pluisje meer te zien. Stoffen van plantaardige oorsprong zijn namelijk bestand tegen hogere temperaturen.

Synthetisch
Heb je een trui die bestaat uit synthetische vezels (acryl, polyester of nylon) en hij geeft af? Dan mag hij regelrecht terug naar de winkel. Het is bijna onmogelijk dat een kledingstuk dat bestaat uit 100 procent synthetische vezels, pluisjes zou mogen afgeven. Het gaat hier dan om een fabrieksfout.

Vind je dit tóch te veel moeite? Dan is een ontpluizer je redder in nood!

Bron: Women's Wear Daily Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f6bd8191e0d1', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });