Eva Jinek wil naam zoontje Pax veranderen

En daar heeft ze een hele goede reden voor.

Eva Jinek is niet tevreden met de naam van haar zoontje. De zes maanden oude Pax Valentijn van der Voorn draagt alleen de achternaam van zijn vader, en daar wil Eva nu verandering in brengen.

Achternaam

Eva wil namelijk dat Pax ook haar naam krijgt. Dat het in Nederland niet is toegestaan twee achternamen te hebben, vindt ze merkwaardig en jammer. “Juist omdat ik het voorrecht heb gehad dat Pax in mij is ontstaan en gegroeid – en omdat ik die speciale band met hem heb die alleen een moeder met haar baby kan hebben – gun ik hem de achternaam van zijn vader”, zo verklaart Eva Pax' huidige naam.

Lees ook: Eva Jinek openhartig over hoe het moederschap haar veranderd heeft

Petitie

Maar als ze het kon veranderen, zou ze willen dat er 'van der Voorn- Jinek' op het paspoort van haar zoontje zou staan. “Pax is zo duidelijk van ons allebei dat het gewoon feitelijk onjuist is om hem slechts één achternaam te geven.”

Gelukkig voor Eva is het binnenkort wél mogelijk om je kind twee achternamen te geven. De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met de motie. De Amsterdamse Laura Kraak zette er een petitie voor op en die werd ruim 10.000 keer ondertekend. Wanneer mensen hun kind een extra achternaam kunnen geven, is nog niet bekend.

Bron: Marie Claire Beeld: BSR

Laatste nieuws