Schokkend: Belgisch meisje springt uit raam tijdens wiskunde

Heftig...

Lees ook

Shocking! Op een Belgische school is een meisje (14) uit het raam gesprongen. Tijdens wiskundeles vroeg het meisje of het raam open mocht, vervolgens sprong ze onder toezien van haar klasgenoten naar beneden.

Gewond

Op de vierde verdieping van het Don Bosco-college in Sint-Lambrechts-Woluwe, dichtbij Brussel, volgen leerlingen uit de tweede klas wiskundeles. Tijdens deze les vroeg de veertienjarige leerlinge aan haar docent of ze het raam even open mocht doen. "Het is hier zo warm", zei ze. Haar docent vond het goed, waarna het meisje het raam opende. Vervolgens sprong ze voor de klas uit het raam en eindigde 10 meter lager op een afdak van golfplaten.

De leerlinge is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig verkeert het slachtoffer buiten levensgevaar, meer kon de politie nog niet vrijgeven. De directeur van de school is ook geschokt: "Ze leeft nog, dat is het belangrijkste. Ze ligt nu in het ziekenhuis en haar ouders zijn bij haar."

Lees ook: Famke Louise weggepest van school

Gepest

Hoe het kon gebeuren dat het slachtoffer onder toezien van een publiek een zelfmoordpoging probeerde te plegen is nog onduidelijk. Leerkrachten en leerlingen hebben die dag niets gemerkt aan het slachtoffer, laten ze weten.

Wel had het meisje last van pesters, geven medeleerlingen aan. "Ze zit in een andere klas, ik ken haar niet persoonlijk. Maar ik weet dat anderen haar plaagden omdat ze te mager was. Ze huilde af en toe op school", vertelt een meisje dat ook in de tweede klas zit.

De directeur neemt pesten op school erg serieus: "We hebben een speciaal team waar leerlingen terecht kunnen als ze last hebben van pesterijen." De school gaat maatregelen nemen, zo gaan ze naar andere ramen kijken zodat die niet volledig meer open kunnen.

Bron: AD Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook