Dankzij deze geniale hack weet je precies welke bh-maat je nodig hebt

Handig!

Lees ook

De juiste bh-maat vinden is niet zo makkelijk als je denkt, waardoor veel vrouwen onbewust de verkeerde maat dragen. Meer dan de helft van de vrouwen herkent het probleem, maar gelukkig is er een trucje waardoor je heel gemakkelijk je cupmaat kunt opmeten.

Belangrijk

De juiste bh is erg belangrijk. Hoewel een te kleine bh dragen misschien geen drama lijkt, kan het wel degelijk fysieke problemen veroorzaken zoals nek-, rug-, en schouderklachten en beknelde zenuwen.

Lees ook: Lingerielijn Rihanna onder vuur

Stappenplan

Om achter de juiste maat te komen, kun je het beste naar een professional gaan. Zij meten niet alleen je borsten, maar geven je ook advies welke pasvorm het beste voor jou borsten is. Heb je daar geen tijd voor of wil je een bh even snel online bestellen? Bh-expert Ann Summers vertelt hoe je gemakkelijk je cupmaat kunt opmeten. Het enige wat je nodig hebt, is een spiegel, meetlint en een comfortabele bh die niet is voorgevormd of push-up bevat.

1. Het is belangrijk om goed rechtop te staan. Trek het meetlint rond je ribbenkast, net onder je bh. Dit is de bandmeting die je nodig hebt, bijvoorbeeld 75, 80, 85, etc.

2. Meet rond je rug en het breedste deel van je borsten. Je kunt hiervoor je tepels als leidraad gebruiken. Dit is de maat van je cup.

3. Rond beide metingen af ​​op het dichtstbijzijnde hele getal.

4. Bereken je cupmaat door de bandgrootte (in stap één) af te trekken van je cupmaat (in stap twee). Elk inch-verschil is een andere cupmaat omhoog. Eén inch is gelijk aan cup A, 2 inch is gelijk aan B, 3 inch is gelijk aan C, etc.

Hoewel dit een geschatte bh-maat is, hoeft het niet per se helemaal accuraat te zijn. Dat komt omdat de borsten in vorm variëren, wat overigens volkomen normaal is. Er zijn verschillende pasvormen die de juiste ondersteuning voor je borsten geven. Bij iedereen verschilt dit. Ook al heb je nu een goede richting van jouw cupmaat, met bh's kopen is het vallen en opstaan. Net zo lang passen en proberen tot de je perfecte bh vindt. Succes!

Bron: Glamour UK Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook