WhatsApp komt met met nieuwe, handige functie

Handig!

Lees ook

De groepsapp van jou en je vrienden, familie of collega's wordt dagelijks vol gespamd met berichtjes en foto's. Harstikke leuk en gezellig, maar je zult vast ook weleens helemaal gek worden van alle groepen. Gelukkig komt WhatsApp met een oplossing.

Uitnodiging

Heel handig, al die groepsapps. Maar soms ook verdomd vervelend. Je wordt constant maar aan groepen toegevoegd, terwijl je daar soms helemaal geen zin in hebt. Daar heeft WhatsApp rekening mee gehouden: je krijgt straks eerst een uitnodiging voordat je in een groepschat geplaatst wordt. De Group Invitation-optie verschijnt binnenkort in de Privacy-instellingen, laat WABetaInfo weten. Je kunt kiezen uit drie opties: Iedereen, Mijn contacten en Niemand.

Lees ook: Attentie: binnenkort een heleboel nieuwe emojis

Opties

Bij de eerste optie word je wel nog direct in een groep toegevoegd, maar bij de andere twee opties krijgt je een uitnodiging. Kies je voor de optie 'Mijn contacten' dan kan je in een groep worden toegevoegd als degene die de groep maakt, in jouw contacten staat. Staat degene niet in jouw contacten, dan krijg je een uitnodiging. Bij 'Niemand' wordt er altijd eerst een uitnodiging gestuurd.

De update komt binnenkort, dus nog even geduld.

Bron: AD Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook