IKEA voert verandering door en dat ga je niet leuk vinden

Geniet er nog maar even van.

Lees ook

Oh no, het einde van een tijdperk is aangebroken. IKEA gaat namelijk afscheid nemen van het iconische ontbijtje van één euro.

Goedkoop ontbijten

Lekker even naar de dichtstbijzijnde IKEA voor een spotgoedkoop ontbijt zit er niet meer in. Althans, niet voor wat we gewend zijn. Waar je voor dit bedrag eerst nog een gekookt ei, croissantje, broodje, twee stuks beleg en een kop koffie of thee voorgeschoteld kreeg, heeft de bekende woonwinkel de prijs aangepast en betaal je tegenwoordig €1,20 voor IKEA Family-leden en €3,45 voor niet-leden.

Lees ook: De meest hilarische IKEA-fails op een rij

Aangepast

En daar heeft de woonwinkel naar eigen zeggen een goede reden voor. "De kwaliteit van de ingrediënten is beter, wat de lichte prijsverhoging volgens ons rechtvaardigt." Maar dat is niet het enige. Ook ziet het ontbijt wat in Amsterdam soms wel 500 keer per dag besteld werd, er tegenwoordig iets anders uit dan je gewend bent.

Vanaf nu krijg je nog wel een croissant en een broodje, maar bestaat het beleg standaard uit kaas of kipfilet. Ook is het eitje eruit gehaald, al kun je die wel voor €0,30 toevoegen. Klinkt uiteraard nog steeds prima, al is het stiekem tóch een beetje jammer…

Bron: Het Parool Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook