De echte reden waarom Monica Geuze stopte met haar dj-carrière

"Ik vond het gewoon echt kut om te doen."

Monica Geuze, wat doet ze niet? Ze is al een paar jaar vlogger, heeft een eigen sieradenlijn en maakt sinds kort ook podcasts. Maar voor wie de 23-jarige al langer volgt, weet dat ze ook dj is geweest. Toch stopte ze er anderhalf jaar geleden mee. Nu legt ze uit wat de échte reden is geweest.

Geld

Waar het in haar laatste podcast vooral over Famke Louise en Tim Hofman gaat, is ze zelf ook niet de moeilijkste om een paar onthullingen te doen. Wanneer er wordt gevraagd naar haar dj-carrière, vertelt Monica waarom ze nou eigenlijk stopte.

"Eerst zei ik altijd: 'Neem maar aan die boekingen', en dan belde ik 's middags van: 'Ohhh, ik ben zo ziek'", begint ze. "Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik dacht: ja, het is echt wel lekker om zoveel geld te verdienen, maar ik besefte me toen wel dat je echt moet doen omdat je het leuk vindt. Anders houd je het gewoon niet vol. Ik vond het gewoon echt kut om te doen."

Lees ook: Zien: Monica Geuze knipt lange haren af

Lijdensweg

De autoritjes naar de shows vond Monica dan ook een heuse lijdensweg, gewoonweg omdat ze het gewoon echt niet meer leuk vond. En dat niet alleen. Zo vertelt ze dat mensen haar niet boekten omdat ze een goede dj was, maar gewoon puur om haar bekendheid en aantal volgers. "Ik voelde me ergens ook schuldig tegenover jongeren die keihard op hun zolderkamer aan het werk waren voor zo'n carrière omdat het écht hun passie is."

Monica is dan ook opgelucht dat ze een dikke streep door haar 'dj-carrière' gezet heeft. "Ik ben iedere vrijdag blij dat ik gewoon zelf bepaal wat ik ga doen."

Beeld: YouTube, BSR

Laatste nieuws