Om déze reden moet je je telefoon nooit in je broekzak stoppen

Zelfs de gebruiksaanwijzing van iPhone geeft aan het beter niet te doen.

Lees ook

We doen het allemaal en denken er hoogstwaarschijnlijk nooit bij na: je smartphone in je broekzak of bh stoppen. Lekker praktisch, maar toch kun je dit beter niet doen volgens een wetenschapper. En wel om deze reden…

Onderzoek

Uit een onderzoek van dokter Devra Davis blijkt dat de straling van een smartphone meer kwaad doet dan goed. Ze bestudeerde jarenlang de effecten ervan. Het houden van je mobiele telefoon op of vlakbij de huid, zou negatieve gevolgen kunnen hebben doordat de gevoeligheid de straling kan verhogen.

Lees ook: Dit doet je telefoonverslaving met je intelligentie

Gevolgen

Zo kan het de beschermende laag van de hersenen verzwakken, zou er DNA-schade op kunnen treden én zou het bijdragen aan de ontwikkeling van een depressie. Really?

"Kijk maar eens in de gebruiksaanwijzing van je iPhone, daarin staat letterlijk het advies dat je dit beter niet doet," zegt Devra. "Een studie heeft namelijk aan het licht gebracht dat dit de botdichtheid in het bekken kan aantasten. Daarom kan het verstandig zijn je smartphone in een handtas en niet in je broekzak te bewaren."

Bron: HLN Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook