Ruben werd ontvoerd tijdens Tinderdate: ‘Ik ben aan de dood ontsnapt’

"Ik ben aan de dood ontsnapt."

Hoewel Tinder een leuk tijdsverdrijf is en er iets moois kan opbloeien met een match, laat de Belgische Ruben weten dat de app ook levensgevaarlijk kan zijn. "Ik ben aan de dood ontsnapt."

Match

Ruben woonde destijds in Colombia voor zijn werk. Nadat hij een match op Tinder had met ene Thalia, besloot hij na een paar leuke gesprekken met haar af te spreken. Hoewel de date onschuldig begon, verliep het anders dan gedacht.

Lees ook: Wat dit meisje deed toen ze haar vriend op Tinder betrapte

Dekentje

''We zijn eerst naar mijn flat gereden om een gsm-oplader op te pikken en een paar biertjes uit de koelkast te halen. Thalia pakte ook een dekentje van mijn bed. Dan kon ik bij haar tante blijven slapen als het laat werd, zo legde ze uit. Colombianen nodigen graag en vaak mensen uit, dus ik stelde mij daar op dat moment geen vragen bij," vertelt Ruben aan Het Belang van Limburg.

Complot

Eenmaal terug in de auto, stopte de chauffeur op een bepaald moment en sprongen er twee gewapende mannen in de auto. "Eén met een mes en één met een stroomwapen. Ik, Thalia en de chauffeur kregen verschillende elektrische schokken. Thalia en de chauffeur kregen deze waarschijnlijk alleen om het te laten lijken dat zij ook slachtoffer waren, want achteraf bleek dat zij ook in het complot zaten."

Beroofd

Ruben werd door de ontvoerders meegenomen naar een dorpje ver buiten de stad. Daar duwden ze hem in een rioleringsbuis. De criminelen, waaronder ook Thalia, reden terug naar zijn huis en namen al zijn belangrijke spullen mee. ''Daarna droegen ze me op om geld over te schrijven via mijn smartphone. Toen dat niet lukte, moest ik al mijn pincodes geven. Als zou blijken dat de codes niet correct waren, zouden ze mijn vingers er één voor één afsnijden."

Kalmeringsmiddelen

Terwijl de criminelen bezig waren met zijn geld stelen, bracht Ruben de nacht ondergronds door. "Ik kreeg een pijpje waar ik aan moest trekken om te kalmeren. Basuco waarschijnlijk, een lokale drug op basis van coca-extract. Daarna hebben ze het gat van de put met mijn dekentje en takken dichtgemaakt. Ik heb er heel de nacht in foetushouding gelegen. Rond mijn nek hing een strop die naar mijn voeten liep. Als ik mijn benen probeerde strekken, wurgde ik mijzelf."

Ontsnapt

De volgende dag werd Ruben naar een landhuis gebracht. Toen hij wakker werd en zag dat de bewaker naast hem nog sliep, greep hij zijn kans om te ontsnappen. "Ik ben in mijn boxershort de straat opgelopen om taxi’s tegen te houden, maar niemand stopte voor een halfnaakte, schreeuwende Belg." Uiteindelijk werd hij door bewakers van een lokaal bankkantoor opgevangen. "Diezelfde dag nog ben ik naar het Belgische consulaat in Medellín gebracht om een tijdelijk paspoort aan te vragen. Het onderzoek loopt nog, maar volgens de politie is het duidelijk dat het om professionals gaat."

Bron: Girlscene, AD Beeld: iStock

Laatste nieuws