Waarom je altijd je diepste geheimen deelt na sex

De reden is eigenlijk best logisch.

Lees ook

Ben jij na de sex ook altijd openhartig over je jeugd, gevoelens en grootste angsten? You're not alone. Uit onderzoek is gebleken dat mensen hun diepste geheimen en gevoelens delen na de sex, zelfs met die ene onenightstand uit de kroeg.

Openhartig

Personality and Social Psychology Bulletin heeft kort geleden over dit vraagstuk een onderzoek gepubliceerd. Hieruit is gebleken dat alleen al de gedachte aan sex ervoor zorgt dat je geneigd bent om té veel en té persoonlijke informatie te delen.

Het onderzoek is gedaan in drie losstaande onderzoeken. Voor het eerste onderzoek werd een groep mensen in tweeën gedeeld, waarna er aan de ene groep een gewone foto werd laten zien, en aan de andere groep een sexueel getinte foto.

Lees ook: Dit zijn de 13 dingen waar mannen aan denken tijdens de sex

Persoonlijk

Bij het tweede onderzoek werd er aan de ene groep een video laten zien met sexuele inhoud, bijvoorbeeld een film met een sexscène en aan de andere groep een video over katten.

Uiteindelijk moesten de mensen een persoonlijk en schaamtelijk verhaal delen met iemand van het andere geslacht. Uit beide onderzoeken bleek dat de mensen die alleen al aan sex dachten, meer persoonlijke informatie deelden dan de mensen die niet aan sex hadden gedacht.

Hey sexy

Bij het derde onderzoek moesten koppels naar een video kijken waarin een ander koppel sex had of intiem was, maar geen sex had. Hierna moesten ze persoonlijke informatie delen met iemand van het andere geslacht.

Toen hen werd gevraagd hoe persoonlijk de informatie was die ze hadden gedeeld, bleek dat de mensen die naar de video met sex hadden gekeken, niet alleen meer persoonlijke informatie deelden, maar ook nog eens overwogen om een relatie aan te gaan met de persoon aan wie ze het allemaal hadden verteld.

Het zou allemaal kunnen komen omdat we biologisch zijn voorgeprogrammeerd om je close te voelen met iemand waar je sex mee hebt, omdat er een grote kans is dat het de ouder van je kinderen zou worden. Leuk weetje, toch?

Bron: Happy in Shape Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook