5 items die het vaakst worden vergeten in een huurauto

Er wordt meer vergeten dan je denkt.

Lees ook

Ga jij binnenkort op vakantie of een weekendje weg en heb jij al een huurauto geregeld? Check zodra je de auto weer terugbrengt nog even of je alles bij je hebt. Het blijkt namelijk dat veel mensen deze spullen vergeten.

Verborgen plekjes

Het is heerlijk om op je vakantiebestemming rond te toeren in een auto. Rijden naar de uithoeken van het eiland of de verborgen plekjes van het binnenland… Maar na een fijne tijd moet je je vakantie-maatje weer inleveren. De kans is groot dat je dan wat achterlaat in de auto… Ben jij hier ook schuldig aan?

Lees ook: De meest bizarre vakantieklachten die je ooit gehoord hebt

Meest achtergelaten items

Autohuurspecialist Sunny Cars maakte een lijstje met de vijf items die het meest worden achtergelaten. Check aan het eind van je vakantie dus nog even goed of je alles wel hebt meegenomen!

1. Oplader van je telefoon
Onderweg snel even je telefoon opladen? Tegenwoordig kan het in bijna elke huurauto. Erg handig natuurlijk als je onderweg snel even de leukste sights wil checken of op zoek bent naar een lekker restaurant. Het enige nadeel? Die opladers verdwijnen na gebruik vaak in een handschoenkastje of zijvakje van de auto, waardoor ze al gauw achterblijven wanneer de auto weer wordt ingeleverd.

2. Cd's met (kinder-)muziek
Om de allerkleinsten te entertainen op de achterbank worden er niet alleen spelletjes gespeeld, maar ook cd’s zijn nog steeds geliefd vermaak voor veel ouders. Terwijl jij geniet van het mooie uitzicht, kunnen de kids lekker meezingen met hun favoriete hits of luisteren naar hun lievelingsboek. Maar ook die cd’s zitten goed verstopt en worden dus meer dan eens vergeten…

3. Zonnebril
De klassieker bij uitstek is natuurlijk de zonnebril. Wanneer de avond valt, berg je hem veilig weg aan de zijkant of in de middenconsole van de auto. Als je de auto weer terugbrengt is het vaak avond en denk je helemáál niet meer aan die zonnebril. In een donker hoekje van de wagen blijft-ie dan ook achter terwijl jij alweer aanschuift aan het hotelbuffet. Dag zonnebril!

4. Elektronische apparaten
Ook (video-)camera's en navigatiesystemen gaan niet altijd mee terug naar huis of naar het hotel. Ook zij worden vaak te goed opgeborgen in een handschoenkastje of ander opbergvakje in de auto. Goed controleren voor je de wagen weer inlevert dus, want het zou zonde zijn als je, buiten mooie herinneringen, geen beeldmateriaal meer overhoudt om na te genieten van je heerlijke roadtrip.

5. Speelgoed
Tot slot lijken kinderknuffels, spenen en knuffeldoekjes met grote regelmaat verstoppertje te spelen in de huurauto. Ze kruipen tussen en onder de stoelen en blijven tot groot verdriet van hun bezitters dan ook geregeld achter in de huurauto.

Beeld: Pretty Little Liars

Laatste nieuws

Zie ook