Vrouw krijgt schrik van haar leven door webcam

O my!

Lees ook

Rilana Hamer kocht een webcam bij Action om haar hondje in de gaten te houden. Als een kind zo blij was ze, met haar nieuwe gadget. Het lachen verging haar echter snel. Want wat er enkele dagen na haar aankoop gebeurde, leek regelrecht uit een horrorfilm te komen.

Eigen leven leiden

De camera bleek een eigen leven te leiden. Rilana zag de camera uit zichzelf bewegen en het apparaat sprak haar ook aan. Op Facebook doet ze haar beklag en drukt ze Action op het hart om het uit het assortiment te halen.

"Even dacht ik dat ik gek werd. Ik zag mijn camera bewegen”, schrijft ze. “Ik rende naar de camera, trok de stekker er uit en gooide hem in een doos.. Ik was vol angst en dacht even dat ik gek werd. Ik word bekeken, maar hoelang al? Wat heeft die persoon gezien van mij? Mijn huis, mijn persoonlijke bezittingen…’’, vertelt ze.

Lees ook: Je favoriete gadget van vroeger is terug van weggeweest

Van slag

Later sloot ze samen met een vriendin het apparaat nogmaals aan en filmden ze wat er toen gebeurde. Het apparaat sprak haar wederom aan. Als haar een onzedelijk voorstel wordt gedaan, vindt ze het genoeg geweest: “We haalden de stekker er uit en deden de camera weer in de doos.. Huilend, van slag.'' Haar post is al meer dan 200.000 keer bekeken en ruim 2000 keer gedeeld.

Reactie Action

Action heeft inmiddels contact gehad met haar, weet Omroep Gelderland. “We snappen dat mevrouw erg geschrokken is. We laten de camera onderzoeken door de leverancier”, aldus woordvoerder Yvette Mol.

Zij laat weten dat het ook aan een aantal andere factoren kan liggen. “Het standaard wachtwoord moet worden gewijzigd en de WiFi moet beveiligd zijn. We hebben verder geen klachten gehad', vertelt Mol. "Maar we gaan er serieus naar kijken. Als het aan de camera ligt, dan gaat die uit de handel. Maar daar zijn nu geen aanwijzingen voor.”

Bron: Omroep Gelderland, AD, RTL, Beeld: Facebook, iStock

Laatste nieuws

Zie ook