Dit is de opvolger van Karl Lagerfeld bij Chanel

Het was een verdrietige dag

Lees ook

Karl Lagerfeld, een van de meest iconische gezichten uit de modewereld, overleed gisteren op 85-jarige leeftijd. Zijn opvolger is bekendgemaakt.

Vriend

Chanel reageerde op het overlijden van Karl Lagerfeld: "Dankzij zijn creatieve genialiteit, vrijgevigheid en uitzonderlijke intuïtie was Karl Lagerfeld zijn tijd ver vooruit en heeft hij op grote schaal bijgedragen aan het wereldwijde succes van Chanel", zei topman Alain Wertheimer in een statement. "Vandaag zijn we niet alleen een vriend verloren maar ook een buitengewoon creatieve geest die in de vroege jaren tachtig carte blanche kreeg om ons merk opnieuw uit te vinden."

Zie ook: Zo zag Karl Lagerfeld er vroeger uit

Opvolger

Ze maakten ook de opvolger van Karl bekend: Virginie Viard wordt de nieuwe artistiek leider van modehuis Chanel. "Virginie Viard, directeur van Chanel's Fashion Creation Studio en Karl Lagerfelds rechterhand voor meer dan dertig jaar, wordt door Alain Wertheimer toevertrouwd met het creatieve werk omtrent de collecties, zodat de nalatenschap van Gabrielle Chanel voort kan leven", luidt het.

Virginie Viard nam in januari in naam van Karl het applaus op voor de gepresenteerde voorjaarscollectie van Chanel tijdens Paris Fashion Week. Ze liet toen weten dat hij 'te moe' was om zelf aanwezig te zijn.

Het ging al lange tijd niet goed met de gezondheid van de creative director van Chanel. Karl werd in 1933 geboren in Hamburg en vertrok begin jaren vijftig naar Parijs, waar hij een van de belangrijkste naoorlogse couturiers werd. Behalve voor zijn eigen merk, werkte hij ook voor Chanel en Fendi.

Bron: Harpers Bazaar, Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook