Deze iconische winkel is failliet verklaard

Veel mensen balen van het verdrietige nieuws.

Lees ook

Oh no! Als kind ging jij vast en zeker regelmatig langs de speelgoedwinkel, en misschien af en toe stiekem nog steeds om dat leuke spelletje te kopen. Niets was te gek en het liefst wilde je alles hebben. Helaas is de Intertoys nu failliet verklaard.

Zware marktomstandigheden

Voorlopig blijft de Intertoys nog wel open. Bewindvoerders hebben om uitstel van betaling gevraagd aan de rechter. Naar eigen zeggen kampt het bedrijf met aanhoudende zware marktomstandigheden. "In de huidige marktomstandigheden staat ook een marktleider in speelgoed als Intertoys onder voortdurende druk", aldus Roland Armbruster, CEO van Intertoys.

Lees ook: Néé! Deze populaire kledingwinkel is failliet verklaard

Balen

Door concurrenten als Kruidvat en Action werd het lastiger voor de winkelketen de klanten naar Intertoys te trekken. Voor zo'n 3.000 medewerkers is ontslag aangevraagd. Niet alleen de medewerkers van de winkel balen enorm, ook een aantal ouders en opa's en oma's balen van het faillissement.

Mocht je nog cadeaubonnen in bezit hebben; deze kun je tot en met aanstaande zondag inwisselen. Daarna zijn deze niet meer geldig!

Bron: Shownieuws, AD Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook