10 herkenbare dingen als je een beugel hebt gehad

De wax die je elke keer meekreeg om de pijn te verzachten, bleek puur bedrog.

Lees ook

Op jonge leeftijd vonden we een beugel nogal een ding. Nu stelt het nog maar weinig voor, maar vroeger zorgde die vervelde beugel voor alles behalve positieve gedachten.

Beugelbekkie

1. Voor je überhaupt een beugel kreeg moest je eerst in een roze goedje bijten. En dat dan minstens een halve minuut. Bah!

2. Enne, dat plastic mondstuk wat je in mond kreeg, zodat de orthodontiste er goed bij kon, was ook alles behalve charmant.

3. Het dragen van elastiekjes was vooral de eerste dagen een ellende. Dragen deed je ze vaak ook al niet, want bij elke maaltijd ze in en uit doen is natuurlijk veel te veel gedoe.

4. Ondanks dat we de beugel eeuwig dankbaar zijn, heb je maar weinig foto's van die tijd. En wanneer er wel foto's werden gemaakt had jij vooral je mond dicht en was er niets van die million dollar smile te zien.

Lees ook: 17 Irritante dingen die iedere vrouw herkent

5. Met een beugel is het extra belangrijk om je tanden goed te poetsen, al betekende het vaak wel dat je om de twee weken een nieuw tandenborstel moest hebben, omdat je beugel hem letterlijk kapot maakte.

6. De wax die je elke keer meekreeg om de pijn te verzachten, bleek puur bedrog en totaal niet te werken.

7. De dag nadat het draad van je beugel strakker was getrokken was een ware hel op aarde. Leven op soep, yoghurt en allerlei vloeibaar voedsel was vooral de eerste dagen een feit.

8. Je beugel richtte soms zoveel schade aan dat de binnenkant van je wangen en lippen soms wel op een oorlogsgebied leek.

9. Maar het allerergste was misschien nog wel het moment dat je orthodontist vertelde dat je beugel toch nog even iets langer moest blijven zitten… Really?!

10. En je nadat je beugel er dan eindelijk uit is gehaald je te horen krijgt dat je alsnog een nachtbeugel moest dragen, was ook zeker niet de meest fijne herinnering.

Maar hé, zonder dit alles te moeten doorstaan, had jij nu niet dat prachtige gebit met kaarsrechte tanden gehad.

Bron: BuzzFeed Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook