Oh my: het kluisje in je hotelkamer is niet zo betrouwbaar als je denkt

Met een andere code kan je alsnog het kluisje open maken.

Lees ook

De meesten zijn volop hun vakantie aan het boeken of hebben binnenkort zelfs al een leuk tripje op de planning staan. Waar de één al sinds kleins af aan gaat kamperen, kiest de ander liever voor een hotel. Vooral bij het laatste heb je eigenlijk alle mogelijkheden om je spullen op te bergen wanneer je je kamer verlaat. Al lijkt het in sommige gevallen niet altijd even veilig te zijn…

Local

Het is nooit verstandig om met een pak geld rond te lopen. Want hoe erg je ook probeert om op een local te lijken, mensen die kwaad in de zin hebben, zien gelijk dat jij een toerist bent. Vaak laat je een deel van je geld dus in een kluisje. Maar ook je paspoort, reispapieren en sieraden denk je vaak 'veilig' in je kluis op te bergen.

Lees ook: Is dit jou ooit opgevallen aan de kamernummers van een hotel?

Kluisjes

Toch lijken de kluisjes op hotelkamers helemaal niet zo veilig te zijn als je had verwacht. Ondanks dat je bij aankomst altijd een eigen code moet installeren, ontdekte Brad Reid, een Amerikaanse toerist, dat er maar weinig voor nodig is om een kluis te kraken. Toen hij zijn kluiscode was vergeten, hoorde hij van het hotel dat hij gewoon de standaardcode 00000 moest gebruiken om de kluis te kunnen openen.

Door deze code te gebruiken gaat je kluisje in de meeste gevallen dus altijd open. Ook als je van tevoren een andere code hebt ingesteld. Wellicht dus toch geen slecht idee om je spullen voortaan in je koffer – als je hier een slot op hebt zitten uiteraard – of een andere veilige plek te bewaren.

Bron: Libelle Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook