RTL-baas over reden stoppen RTL Late Night

Het was niet meer te redden.
RTL-baas over reden stoppen RTL Late Night

Het is over en uit voor RTL Late Night met Twan Huys. De presentator nam in september het stokje over van Humberto Tan, die niet vrijwillig opstapte nadat het slecht ging met de kijkcijfers. Ook zijn opvolger kon het helaas niet waarmaken, al ligt de schuld volgens RTL-baas Sven Sauvé niet bij hem.

De juiste drive

Volgens hem had de presentator juist een enorme drive om er een groot succes van te maken. Dat het helaas anders heeft uitgepakt, vindt ook Sven Sauvé erg jammer. Waar het dan wel mee te maken heeft? Volgens hem is er niet per se één oorzaak waar het aan lag.

Lees ook: Uitzending RTL Late Night verstoord

Repareren

"Het programma is afhankelijk van heel veel factoren. Factoren voor de schermen, factoren achter de schermen, het concurrentieveld waarin je opereert. En we kunnen concluderen dat al die factoren niet goed zijn samengekomen om een succesvol programma neer te zetten." Volgens hem is er dan ook geen duidelijke oorzaak, maar was het gewoonweg niet meer te redden. "Als ik een kans had gezien het te repareren, dan waren we absoluut met het programma doorgegaan."

Het is nog niet zeker wat in het nieuwe televisieseizoen op de plaats van RTL Late Night met Twan Huys gaat komen. Zo zou het opnieuw een talkshow kunnen zijn, maar worden ook andere dingen niet uitgesloten.

Bron: NU.nl Beeld: RTL Late Night met Twan Huys

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f9cc8656bf83', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });