Anna Wintour onthult wat je moet dragen tijdens een sollicitatiegesprek

Thanks Anna!

Lees ook

Het uitzoeken van een outfit voor je sollicitatiegesprek is vaak een uitdagende taak. Vooral als je toevallig een gesprek met Anna Wintour zelf hebt. Het stijlicoon deelt wat wijsheden die misschien goed van pas kunnen komen.

Take notes

De Amerikaanse Vogue nam een nieuwe aflevering van Go Ask Anna op en stelde de vraag van een lezer over wat iemand moet dragen tijdens een sollicitatiegesprek.

"Het is zo interessant voor mij hoe mensen zich kleden als ze binnenkomen voor een gesprek", zegt het modeicoon in de video. "Soms heb je het gevoel dat ze kleren dragen die ze net die ochtend of misschien wel de avond ervoor gekocht hebben en vaak is het een outfit dat op de een of andere manier niet bij zijn of haar persoonlijkheid past. Ik denk dat iedereen zich moet herinneren, waar je ook een gesprek hebt, dat ze je niet aannemen op basis van je outfit. Je kleding doet het werk niet voor je, wees gewoon jezelf", geeft Anna aan. Met andere woorden, draag dus nooit iets naar een interview dat niet je eigen stijl vertegenwoordigt.

Lees ook: Het ene ding wat je absoluut niet moet doen voor een sollicitatie

Memorabel

Anna gaf ook nog een voorbeeld van een interview die ze beschouwde als een memorabel sollicitatiegesprek. "Ik zal me altijd een jongeman herinneren die in een jurk én met een handtas binnenkwam, ik gaf hem de baan ter plekke. Kleed je naar je eigen persoonlijkheid. Ik denk dat je jezelf geen dienst bewijst als je een stijl probeert te faken terwijl dit totaal niet is wie je bent", aldus Anna.

Bron: Marie Claire Beeld: YouTube, BSR

Laatste nieuws

Zie ook