Dit betekenen de dromen over je ex

Wát betekent dit; voel je onbewust nog iets voor je ex? 

Lees ook

Je hebt een fijne partner en niets lijkt jullie relatie in de weg te kunnen staan. Tot je ’s ochtends wakker wordt en je realiseert dat je intiem over je ex hebt gedroomd. Zo echt, dat je bijna twijfelt of het wel een droom was. Wát betekent dit; voel je onbewust nog iets voor je ex?

Niet afgesloten

Amerikaanse wetenschappers deden onderzoek naar dit fenomeen om voor eens en altijd een eind te maken aan de onnodige vragen die oppoppen in je hoofd. Hierbij kwamen ze tot de ontdekking dat mensen vaker over hun ex dromen dan over de huidige partner.

Het is heel normaal om seksuele dromen over je ex te hebben, als we relatietherapeute Anne McKay mogen geloven. Volgens haar wil het niet zeggen dat je diep van binnen wil vreemdgaan of hem/haar terug wil, maar het zou wel kunnen dat bepaalde dingen nog niet helemaal zijn afgesloten en je nog lichte gevoelens voor je ex hebt.

Lees ook: Deze twee dingen mag je nooit doen als je 's nachts wakker wordt

Missen

Als de dromen over je ex vaker voorkomen, kan het betekenen dat je iets mist in je huidige relatie. Had je bepaalde dingen liever anders gezien? Praat met je huidige partner, klinkt het advies. Het kan natuurlijk zijn dat je helemaal niets mist en de dromen niets betekenen. Laat ze links liggen en maak je vooral niet onnodig druk!

Bron: Marie Claire, Beeld: KUWTK

Laatste nieuws

Zie ook