DWDD-kijkers onder de indruk van heftig verhaal Roos en Lotte

De documentaire die over hun gemaakt is, is vanavond op tv te zien.

Lees ook

De zussen Roos (18) en Lotte Klaver (20) schoven maandagavond aan bij De Wereld Draait Door. Ze hebben het syndroom van Usher en worden daardoor langzaam blind en doof.

Stempel

Sinds hun geboorte zijn de twee meiden al slechthorend en drie jaar geleden merkten ze op dat er iets mis was. Hun moeder ging googelen en kwam snel tot de conclusie dat haar dochters het syndroom van Usher hebben.

"We hebben het type 2A en dat is het meest voorkomend. Dus als je het dan hebt, dan is dat het meest gunstige", vertelt Lotte. Dat een oogarts het syndroom bevestigden, vonden de zussen fijn. "We konden het eigenlijk een soort stempel geven."

Lees ook: DWDD-kijkers in shock na aflevering met man die dood moeder verzweeg

Documentaire

Vandaag verschijnt de documentaire Voor het donker wordt, maar in de aflevering van gisteren werden alvast enkele fragmenten laten zien. Zo is één van de gespreksonderwerpen kinderen. Lotte is er van overtuigd geen kinderen te willen, maar voor Roos is het een droom. Het is een gevoelig onderwerp, want ze beseft dat het lastig wordt. "Ik laat me niet in de weg staan", zegt ze.

De doktoren voorspellen dat over negen jaar hun zicht en gehoor verdwenen zal zijn. De zussen gaan er allebei op een verschillende manier mee om en kijkers zijn diep geraakt door hun verhaal en de beelden. Vanavond is de documentaire Voor het donker wordt om 21:00 uur op NPO3 te zien.

Bron: Lindanieuws Beeld: DWDD

Laatste nieuws

Zie ook