Pip Pellens is klaar met verslaving

Dat wordt afkicken!

Lees ook

Pip Pellens is er helemaal klaar mee! De actrice noemt haar telefoongedrag een heftige verslaving, waar ze nu toch echt voor eens en altijd vanaf wil zijn.

'Ik ben verslaafd'

Zo gaat niet meer naar bed met haar mobiele telefoon. Sterker nog, het ding is niet meer welkom in haar slaapkamer. "Ook al ligt hij alleen op je nachtkastje, in je onderbewustzijn blijf je hierdoor toch alert", stelt de voormalig GTST-actrice in De Telegraaf.

Voor haar eerste solovoorstelling Pip Goes Offline, waarmee ze vanaf woensdag op de planken staat, nam de ex-soapie haar telefoongebruik onder de loep. "Ik ben verslaafd", concludeerde de 25-jarige al snel. "Wij allemaal. Voor iedere onbenulligheid pakken we onze mobiel. En het gros slaapt zelfs met zijn telefoon naast het bed. Superongezond."

Lees ook: 12 Tekenen dat je verslaafd bent aan shoppen

Telefoons uit

Pip ging tweeënhalve week offline. Hoewel dat voor haar werk best pittig was – Pips vriend Pim printte haar mails uit – ontdekte Pip naar eigen zeggen heel veel voordelen. "Mijn migraine is bijna verdwenen, ik slaap echt stukken beter en gek genoeg had het ook een positieve uitwerking op mijn sociale leven. In plaats van vriendinnen even een bericht te sturen, hing ik weer ouderwets gezellig met ze aan de telefoon."

Ook nu Pips mobiel weer aanstaat, is ze niet altijd bereikbaar. "Pim, die overigens minder verslavingsgevoelig is, en ik zetten iedere avond onze telefoons helemaal uit. Dan gaan we samen koken, kletsen, een film kijken of een boek lezen. We zijn in ieder geval echt bewust bij elkaar. Ook probeer ik tijdens familie-etentjes, waarbij er soms wel twintig mobieltjes op tafel liggen, af te spreken dat we ze wegleggen. Want hoe vervelend is al die afleiding tijdens een gesprek? En onze gouden regel is dat de mobiel niet mee de slaapkamer in mag."

Bron: BuzzE Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook