Carolien Karthaus-Spoor: ‘Ik heb nog nooit zoveel maffia-groeperingen gezien als onder moeders’

"Het moederschap is al zwaar genoeg"

Of ze nu in Amsterdam is of de L.A. mom lifestyle leeft in Amerika, Carolien Karthaus-Spoor is altijd on trend. Wij spraken de 31-jarige actrice over mama zijn en de online moedermaffia.

Moedermaffia

"Ik heb nog nooit zoveel maffia-groeperingen gezien als onder moeders. Ik vind het ontzettend heftig hoeveel meningen al die moeders hebben, en dat ze vinden dat alleen hún mening de juiste is. Vrouwen worden aan de schandpaal genageld, terwijl het moederschap al zwaar genoeg is", legt ze uit. "Ik geloof zelf dat je een kind op heel veel verschillende manieren goed kunt opvoeden. Iedereen moet daar zijn eigen draai in vinden, en daarin moeten we elkaar steunen en niet andere moeders afkraken, omdat ze het niet doen zoals jij."

#normalizebreastfeeding

Onder andere borstvoeding is iets waar twee kampen in zijn ontstaan: zij die voor en tegen borstvoeding in het openbaar zijn. "Ik heb er nooit moeite mee gehad om in het openbaar te voeden. Maar ik moet zeggen: Als ik in een vliegtuig zat, met iemand vlak naast me, of in een druk restaurant, dan voelde ik me er niet prettig bij om mijn borst open en bloot te gooien."

Onlangs ontwikkelde Carolien een voedingsshawl, waarmee ze inspeelt op het zeer actuele #normalizebreastfeeding. "Sommige mensen zeggen: ‘Waarom bedek je je kind’, maar het is juist ook fijn voor die kleine om door middel van de Lemej-shawl een rustmomentje te creëren."

Insta moms

Sommige Insta-moms maken een complete reclamezuil van hun kind. Zo staat Carolien daarin: "Ik ben daarin heel straight: Als een groot merk iets met Otis zou willen doen, zou ik daar wel drie keer over nadenken. Al hebben Jon en ik weleens gekscherend gezegd, omdat het zo’n knap ventje is: ‘Als er ooit een reclamecampagne voorbij komt waarmee hij zoveel geld kan verdienen dat hij later zijn studie ervan kan betalen, doen we het.’ Omdat hij anders later zegt: ‘WTF mam, waarom heb je me dat toen niet laten doen?’ ‘Ja jongen, je ouders wilden je niet exploiteren’."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die nu in de winkel ligt!

Tekst: Jill Waas, Fotografie: Anne Timmer

Laatste nieuws