Van deze babynamen hebben ouders het vaakst spijt

En het zijn niet eens gekke namen!
Van deze babynamen hebben ouders het vaakst spijt

Van North West tot Blue Ivy; we hebben al veel opvallende babynamen voorbij zien komen. Het zoeken naar een leuke naam vergt veel tijd en het is dan ook aan te raden om verstandig te kiezen, want uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 1 op de 5 vrouwen spijt krijgt van de naam voor hun kleine spruit.

Veel voorkomend

Hoe opvallender, hoe beter? En zo is het! Je zou denken dat vrouwen spijt krijgen van gekke namen, maar niets is minder waar. Waar krijgen vrouwen dan wél spijt van? Onderzoek van Mumsnet toont aan dat het juist gaat om namen die veel voorkomen. Uit onderzoek van Mumsnet heeft maar liefst 18 procent (uit meer dan duizend ondervraagden) spijt van de naam die ze hun kind hebben meegegeven.

Het hoeft niet eens lang te duren voordat deze spijtgevoelens opkomen: 32 procent van de ondervraagde ouders zou binnen zes weken vanaf de geboorte al spijt hebben van de naam, 23 procent komt er ‘pas’ achter zodra het kind naar school gaat.

Lees ook: Dit zijn de meest unieke babynamen

Reden

Redenen waarom ouders spijt krijgen? Eén op de vier zou het erg vinden als ze erachter komen dat er andere kinderen in dezelfde klas dezelfde naam hebben. Daarnaast zouden ouders spijt krijgen van de naam die ze gekozen hebben wanneer mensen ‘m vaak verkeerd uitspreken of spellen. Hieronder zie je de top 20 van namen waar ouders het vaakst spijt van hebben. Staat jouw naam ertussen?

 1. Charlotte
 2. Amelia
 3. Anne
 4. Daniël
 5. Jacob
 6. James
 7. Thomas
 8. Alex
 9. Anthony
 10. David
 11. Emily
 12. Frederick
 13. Jack
 14. Jay
 15. Jayne
 16. Joseph
 17. Lily
 18. Louise
 19. May
 20. Megan

Bron: Mumsnet, Marie Claire

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f30da0d2db61', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });