Janine Kho: ‘Mijn kinderen gaan gewoon mee naar een event van Chanel’

Over werk en kids

Moeite met de werk-privébalans? Janine Kho (34) is moeder van Fabian (7) en Jade-Ming (4) en werkt tegelijkertijd 60 uur per week aan haar succesvolle bedrijven Prêt à Pregnant en Leading Asians.

Volop in beeld

"Vrijwel tegelijkertijd met mijn zoon Fabian is zeven jaar geleden mijn bedrijf Prêt à Pregnant geboren. Ik zocht fashion en lifestyle-inspiratie voor zwangere vrouwen en moeders, maar kon het niet vinden. In plaats van na mijn zwangerschapsverlof verder te gaan in mijn baan als pr-manager bij Danie Bles, werd ik ondernemer. Dankzij mijn brede medianetwerk kwam mijn bedrijf volop in beeld. En ikzelf ook, als gezicht. Social media kwamen net op, influencers bestonden nog niet. Ik zag mezelf ook niet zo, ik deelde gewoon mijn leven als moeder en ondernemer online. Dat werkte."

Twee uur zoet

"Er was vrijwel meteen belangstelling van grote adverteerders. De kinderen waren vanaf het begin betrokken bij mijn bedrijf. Ze gingen en gaan nog steeds mee naar een event van Chanel of een meeting bij BMW Nederland. Dan krijgen ze een kleurplaat en zijn ze echt een uurtje zoet. Mensen verbazen zich daarover, maar hoe jong ze ook zijn, ze snappen dat ze even rustig moeten zijn en dat ik er daarna weer voor tweehonderd procent voor ze ben."

Keerzijde

"Mijn bedrijf groeide snel, en ik lanceerde The Mom – voor moeders met kinderen vanaf drie jaar – en The Dad. Ik was altijd aan het werk en ging drie keer per maand naar het buitenland. Dat klinkt fabulous, maar het succes had ook een keerzijde. Ik legde mezelf onbewust een bepaalde druk op; het plaatje moest perfect – ook voor Instagram. Ik was volop aan het genieten, maar vooral via een schermpje. Het succes van mijn bedrijf heeft achteraf gezien zeker invloed gehad op mijn relatiebreuk."

Combineren

"Ik sta drie keer per week langs de lijn omdat Fabian in de voetbalselectie speelt. Perfect om even wat belletjes te plegen of e-mails te beantwoorden. En daarna lekker qualitytimen met hem en Jade-Ming. We zijn closer dan we ooit waren. En ik ben inmiddels weer helemaal happy, omdat ik meer energie uit mijn bedrijf en het moederschap haal. Ik deel de mooie en leuke momenten nog steeds op social media. Maar zodra ik mijn content heb geschoten verdwijnt mijn telefoon in mijn tas en kan ik bewust genieten van mijn kids."

Beeld: Instagram

Laatste nieuws