Eerste dag snorscooters op de rijbaan: hoe gaat dat?

De meningen verschillen nog flink

Lees ook

Vandaag is de eerste dag dat alle snorscooters binnen de ringweg A10 van Amsterdam gebruik moeten maken van de rijbaan in plaats van het fietspad. Een goed idee, dacht de gemeente, maar de meningen daarover blijken nog flink te verschillen.

Veilig of niet?

Om het minder druk te maken op de fietspaden en de veiligheid te vergroten, moeten snorscooters voortaan op de rijbaan rijden met een helm. Dat is natuurlijk even wennen, voor zowel de snorscooters als de auto's. Dag één is bijna achter de rug en het is nog een beetje een zooitje op de weg. Sommigen blijven lekker op het fietspad, anderen gaan wel de weg op maar zonder helm. Weer anderen houden zich wel aan de nieuwe regels.

Lees ook: Hilarisch: filmpje met grootste blunders in de sneeuw gaat viral

Irritant

"Ik merk dat er achter mij een file ontstaat, want ik rij maar 30 k/m per uur. Dat auto's mij niet kunnen inhalen, is vervelend. Ik hou het verkeer op en dat is irritant", reageert een bestuurder tegen NOS. Zij is niet de enige die dat gevoel heeft. "Het vertraagt al het verkeer gewoon heel erg. Dat gaat economisch ook gevolgen hebben voor Amsterdam", laat een ander weten.

Sommigen zijn van mening dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, en weigeren zich daarom aan te passen. "Ik blijf op het fietspad rijden, omdat ik het niet veilig vind om met 25 k/m per uur op de weg te rijden. Ik heb liever een bekeuring van 80 euro dan een ongeluk", aldus een jongeman.

"Het gaat goed"

Andere hebben er minder moeite mee, weet AT5. "Dat gepiel op het fietspad hoeft nu niet meer", vertelt een tevreden vrouw die vandaag voor het eerst met haar scooter de weg op ging. En ander zegt: "Tot nu toe gaat het goed."

Bron: NOS, Telegraaf Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook