doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Deze modemerken maken de wereld stap voor stap een stuk groener

Yes!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Deze modemerken maken de wereld stap voor stap een stuk groener

Ons land is dan misschien klein qua oppervlakte, maar reusachtig als het gaat om duurzame innovaties. Samen proberen we de modewereld, stap voor stap, een stukje groener en eerlijker te maken.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Elcie

On her own, van haar eigen spaargeld, maakte Elsbeth Schiphorst een tijdloze en duurzame collectie van zestig kledingstukken, gemaakt van reststoffen uit loodsen in India. Geen fysieke winkels, niet online te koop, maar twee maanden lang te verkrijgen in een popupstore in Frank Vissers atelier.

WildThings

Leanne, het creatieve brein achter WildThings, ontwerpt de mooiste sieraden. De items worden, met liefde en passie, tot leven gebracht door vakmannen op het zonnige Bali. Leanne zorgt ervoor dat het haar mensen aan niets ontbreekt. Zo ontvangen ze een eerlijk salaris, krijgen vrouwen zwangerschapsverlof en is er een crèche. Dit klinkt misschien allemaal vanzelfsprekend, maar op Bali is het dat soms allerminst. wildthings-collectables.com.

Unrecorded

Gemaakt van 100% biologische materialen, in tijdloze kleuren en geschikt voor zowel man als vrouw. Zo kan iedereen een leven lang genieten van de mooiste items. Het team van Unrecorded is volledig transparant over het productieproces, inclusief over hoe de prijzen tot stand komen. unrecorded.co.

Kings Of Indigo

Het nummer één sustainable denimmerk in de wereld zijn, dat klinkt misschien als onmogelijk, maar het Nederlandse Kings Of Indigo is een heel eind op weg. Door hun transparantie hopen ze andere merken te motiveren om ook duurzaam te produceren. Ze willen de hedendaagse consument bewust maken van hun koopgedrag. Heb je echt vijftien goedkope spijkerbroeken nodig of kun je beter investeren in een model dat je leven lang meegaat? kingsofindigo.com.

Dick Moby

Van de monturen tot de hoesjes en de Smiley-poetsdoekjes – Dick Moby heeft aan elk detail gedacht. Hier gaat kwaliteit boven kwantiteit en duurzaamheid gaat aan kop. De zwarte brilletjes van het merk bestaan voor 97% uit gerecycled acetaat en voor 3% uit zwarte inkt. Toch liever een kleurtje? Geen zorgen, de overige monturen zijn gemaakt van biologisch acetaat, zonder ruwe olie of giftige weekmakers. dick-moby.com.

Joline Jolink

In bewondering voor de natuur en met muzen als Lee Miller in haar hoofd creëert Joline tijdloze mode, zonder poespas. Gemaakt van duurzame materialen, eerlijk geproduceerd en te koop voor een realistische prijs. Voor vrouwen die buiten de lijntjes durven te kleuren. jolinejolink.com.

Belle’s Club

Deze coole shirts zijn voor zelfverzekerde, sterke vrouwen. Ze zijn gemaakt van 70% gerecycled katoen en 30% gerecycled polyester, dus je trekt ze zonder schuldgevoel aan. Plus, van elk verkocht T-shirt gaat €2,50 naar Mama Cash Fund, een organisatie die zich inzet voor vrouwenrechten. bellesclub.com.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');