Monica Geuze openhartig over plastische chirurgie

"Het was super onnodig"

Lees ook

Monica Geuze heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze haar lippen heeft laten opvullen. Nu heeft ze daar spijt van.

Monica Jenner

Monica Geuze is harstikke selmade. Eigenlijk de Nederlandse Kylie Jenner. "Dat vind ik lastig om over mezelf te zeggen. Oké, ze is ook jong, en ze heeft ook een aanhang op sociale media, maar zij heeft toch echt wel wat meer volgers dan ik. Kylie is gigantisch belachelijk succesvol in alles wat ze doet. Het lijkt me vet om ook maar in haar búúrt te komen."

Nog een overeenkomst is de hype rondom lipfillers, al heeft Kylie daar inmiddels alweer afscheid van genomen. "Ik heb mijn lippen twee jaar geleden laten vergroten. Daarna heb ik het nog twee keer herhaald, steeds een halve milliliter. Er was me verteld dat de fillers vanzelf zouden oplossen, maar bij mij lijken ze permanent. Ik vind het niet mooi meer."

Lees ook: Exclusief! Monica Geuze over deelname Temptation Island

Obsessies

Waarom ze het dan toch liet doen? "Ik heb altijd van die kleine obsessies. Ineens kan ik geïntrigeerd zijn door bijvoorbeeld kort haar. Acrylnagels vind ik verschrikkelijk, maar het kan best zijn dat ik over een half jaar in een opwelling niets liever wil. Dat had ik ook met lipfillers. Terwijl ik al volle lippen van mezelf heb, dus het was super onnodig. Je kunt de fillers laten verwijderen, maar ik ben bang voor groeven in mijn lippen."

Lees ook: Monica Geuze over tweede kindje

Absurd

Plastische chirurgie lijkt steeds populairder te worden. Vooral veel jonge meiden gaan voor plastic fantastic. "De laatste tijd schrik ik van alle samenwerkingen tussen plastisch chirurgen en influencers. Ik ben een voorstander van doen wat je zelf wilt, maar al die liposucties en bilvergrotingen vind ik absurd. Is dit nou echt het schoonheidsideaal dat we met z’n allen nastreven? Van die gezichten met veel botox, ik vind dat echt erg. Over twintig jaar ziet het er niet meer uit. Tenminste, dat denk ik", zegt ze.

"Mijn lipfillertje was naar mijn idee redelijk onschuldig. Maar ik zal dat niet snel nog een keer doen. En ik zou er ook niet zo snel meer over vloggen. Mijn doelgroep bestaat voor een groot deel uit jonge meiden. Voorheen stond ik daar puberaal in: ik ben niet verantwoordelijk voor hun keuzes. Maar dat is hypocriet. Ik weet wat de impact kan zijn."

Tekst: Anette de Vries, Beeld: Martin Sweers

Laatste nieuws

Zie ook