‘Drama voor prins William en Kate Middleton’

Drama in huize Kate en William?

Kate Middleton is de queen van de goede pr, maar nu gonst het van de geruchten. Zo zou ze bruut gebroken hebben met BFF Rose. Vindt William Rose misschien iets té leuk?

Lovend

Never complain, never explain, zo luidt het mantra van alle royals. Ze zijn geen celebrity’s, want ze staan daar natuurlijk boven. Kate ook. Zelfs toen ze door de Engelse pers ‘Waity Katie’ werd genoemd – omdat William haar bijna tien jaar op een aanzoek liet wachten – en haar werkschuwe attitude werd beloond met de titel ‘Duchess of Dolittle’. Kate bleef lachen en zwaaien op haar nude pumps, want ze wist: dit waait wel weer over.

En dat deed het ook. Zeker sinds de geboorte van prins Louis vorig jaar straalt Kate als nooit tevoren. In de ogen van de royals was ze misschien niet perfect, maar… In vergelijking met haar nieuwe schoonzus Meghan Markle wel. Want Kate is gehoorzaam, volgzaam en doet alles braaf volgens het boekje. Zelfs haar grootste critici spraken zich opeens lovend uit, hoe heerlijk boring en betrouwbaar Kate toch was. Want aan de feministische en uitgesproken Meghan moeten de Britten nogal wennen, en dus krijgt die opeens alle negatieve publiciteit.

Lees ook: Waarom Kate niet op babyshower Meghan was

Blacklisten

Tot twee weken geleden. Kate zou bruut met Rose Hanbury Cholmondeley (35) hebben gebroken, een van de weinige goede vriendinnen die ze nog had. De knappe brunette is getrouwd met David, een 23 jaar oudere aristocratische, steenrijke markies. Ze wonen met hun drie kindjes op loopafstand van het buitenhuis van William en Kate in Norfolk. De kinderen zouden samen spelen, Kate hostte soireetjes met Rose, en William ging regelmatig schieten met David. Helemaal zoals het heurt in de Britse upperclass. Groot was dan ook de schok toen bleek dat Kate Rose niet meer wilde zien, maar ook William de opdracht had gegeven om Rose en haar man bruut te blacklisten en uit hun inner circle te werken.

Niks voor Kate, want die houdt niet van conflicten. Ze is nu zeventien jaar met William en ze weet precies hoe het aristocratische politieke spelletje werkt. De oma van Rose was bruidsmeisje van Queen Elizabeth en haar man heeft nauwe banden met het hof. Sterker nog, Rose en haar hubby waren als gasten van koningin Elizabeth op de bruiloft van William en Kate. Het laatste wat Kate wil – zeker nu ze goed ligt bij de Britten – is kwaad bloed zetten bij Elizabeth. Want daarmee brengt ze haar eigen positie in gevaar. Tenzij iemand anders een grotere bedreiging vormt, natuurlijk. Zoals de knappe en sensuele Rose, voor wie de sportieve William iets aantrekkelijker zou zijn dan haar 58-jarige echtgenoot. Volgens de Engelse tamtam zou William met het voormalig model – ze had dezelfde agency als Kate Moss – geflirt hebben in zijn jonge jaren. En dat vuurtje zou onlangs weer een beetje zijn opgelaaid.

Zie ook: Kate Middleton schittert in jurk van Nederlandse ontwerper

Stomende affaire

Over William gaan al vanaf het begin van zijn relatie met Kate geruchten dat hij niet trouw is. Een paar jaar geleden ging hij op skitrip met een paar mooie modellen en werd hij in een innige omhelzing gefotografeerd met een van hen. Kate was not amused. Ze schijnt het niet erg te vinden dat hij af en toe een pleziertje heeft, maar ze wil – terecht – niet in verlegenheid worden gebracht. Een stomende affaire met Rose kan dus niet. Logisch. Dus exit Rose, zo gaat verhaal.

En dat is niet de enige klap die Kate moest verwerken. Opeens was er ook juicy gossip over het familiebedrijf van Kate’s ouders. Dat zou zo slecht gaan dat William financieel moest bijspringen. Really? Want ze hebben nog een dochter, Pippa. En die is met een miljardair getrouwd, die best on the downlow een paar miljoen in de webshop met feestartikelen van de Middletons had kunnen stoppen. Daarom trappen royalty watchers er niet in. Want deze kwalijke, maar ook schadelijke, berichten vallen samen met de eerste werkweek van Meghans nieuwe pr-dame Sara Latham. Die werkte hiervoor onder andere voor Hillary Clinton en toen was haar tactiek: “Als ik niets positiefs over mijn cliënt te melden heb, zeg ik iets negatiefs over haar concurrent. Of dat nu waar is of niet.” Als het gaat om pr lijkt Meghan in het voordeel, als voormalige Hollywood-actrice. Maar hoe degelijk en onschuldig Kate ook overkomt, ze heeft keihard geknokt voor William, haar vaste plek binnen de koninklijke familie en het respect van het Britse volk. Een beetje prdrama kan ze wel hebben. Van Rose, en zeker ook van Meghan.

Tekst: Agnes Hofman, Beeld: BSR

Laatste nieuws