Vader Anne Faber over gruwelijke feiten die zijn achtergehouden in zaak

In het onderzoek is veel misgegaan.

Lees ook

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat de 25-jarige Anne Faber overleed. Gisteren zaten haar vader en haar oom aan tafel bij Pauw en vertelden ze over het boek dat zij maakten: Anne – kroniek van een zoektocht.

Fouten

Al maandenlang speurt Wim, de vader van Anne, het internet af om alles te lezen wat over de zaak geschreven wordt. "Dat heeft alles te maken met het feit dat er zo veel is misgegaan", vertelt hij. Daarom vond Wim het hoognodig dat er een boek over zijn dochter kwam. "Enerzijds is dit boek bedoeld als eerbetoon aan al die mensen die zich in hebben gezet om Anne te vinden. Anderzijds heeft het alles te maken met mijn deel: het nawoord, waarin ik aandacht wil voor het falen van de rechtsspraak."

Lees ook: Meer bekend over hoe moord Anne Faber kon gebeuren

Gruwelijke feiten

In het boek vertelt hij over één groot dilemma waar hij tegenaan liep; in het forensische rapport stonden gruwelijke feiten beschreven over wat Anne is aangedaan, maar bijna niemand las dat rapport en daarom is er ‘een gekuiste versie’ van feiten de wereld in gebracht. "Ik wil ook niet dat de gruwelijke details openbaar worden gemaakt", vertelt hij verder. "Die kunnen ook weer hun eigen leven gaan leiden."

Straffen

Wim heeft zich verdiept in de straffen in Nederland en kwam tot de conclusie dat die door de samenleving worden bepaald, door politieke keuzes. "En omdat ik constateer dat er een gebrekkige kennis is van gedetailleerde informatie, hoe kun je dan als samenleving een passende straf maken?"

Kijkers hebben een hoop respect voor Wim en hoe hij zichzelf zo kan beheersen. Bekijk het fragment hieronder.

Bron: Lindanieuws Beeld: BSR, Pauw, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook