Deze dingen moet je voor je 30e van je carrière-bucketlist afgestreept hebben

Deze zes dingen zal jij als het goed is voor je 30e kunnen afstrepen.

Er zijn al genoeg bucketlists gemaakt met dingen die jij voor je 30e gedaan moet hebben, maar carrière wordt vaak vergeten. Deze zes dingen zal jij als het goed is voor je 30e kunnen afstrepen, aangezien het herkenbare/veel voorkomende situaties zijn.

Bucketlist

1. Ontslagen worden
Dit is natuurlijk een slechte zaak, maar hierdoor kun je luie gewoontes afleren en het is ook nog eens goede wake-up call.

2. Stoppen met een doodlopende baan
Zie jij geen vooruitzichten meer in je werk? Als er geen mogelijkheden zijn om je hogerop te werken terwijl je dit wel wil, is het tijd om te stoppen met je baan. Je hoeft echt niet meteen een droombaan te gaan zoeken, maar een stap in de goede richting is een must. Babystapjes!

Lees ook: Bij deze 7 banen verdienen vrouwen méér dan mannen

3. Een bericht sturen naar iemand die jij bewondert
Als er iemand is die je gedurende je gehele carrière heeft geïnspireerd, laat het hem of haar dan weten. Ze hoeven niet per se in jouw vakgebied of zelfs in jouw branche te werken – als je je waardering toont, zul jij zelf ook een goed geval krijgen. Goede karma.

4. Word een expert
Idealiter wil je je ergens in specialiseren, waardoor mensen zullen zeggen: “Daar moet je echt bij haar voor zijn!”. Dat geeft een fijn gevoel. Waar je je in specialiseert maakt niet uit. Doe moeite om op te vallen, spring ergens mee boven uit. Vaak ervaren mensen het slecht als je te veel over je competenties praat, maar to be honest: de meeste van ons praten te weinig over waar we goed in zijn. Het mag!

5. Geef les
Draag je kennis over. Hoe leuk zou het zijn als je langs je oude universiteit of hogeschool zou gaan en huidige studenten leert wat jij hebt geleerd? Misschien verander jij wel iemands leven met jouw tips. Het mooie van ervaring in het werkveld opdoen is om jouw ervaringen te delen.

6. Begrijp conflicten
Op werk kan het soms niet boteren tussen jou en bepaalde collega’s. Conflicten zijn overal, dus is het goed als je weet hoe je deze conflicten kunt oplossen. Soms is het zelfs het beste om afstand te doen van een probleem. Het inzien van onzinnige ruzies betekent volwassen zijn.

Bron: Marie Claire Beeld: Isn't It Romantic

Laatste nieuws