Dit weten we tot nu toe over de aanslagen in Sri Lanka

Verschrikkelijk...

Lees ook

Sri Lanka huilt! Terwijl er in de rest van de wereld Pasen werd gevierd, werd het land zondag getroffen door meerdere aanslagen. Dit weten we tot nu toe…

Onderzoek

Bij kerken en hotels werden er in totaal acht aanslagen gepleegd, waarbij er zeker 310 doden zijn gevallen en meer dan 500 mensen gewond zijn geraakt. Hoewel er nog steeds een groot onderzoek loopt, zijn er meerdere verdachten gearresteerd. Ook zijn twee namen van zelfmoordterroristen uitgelekt.

De autoriteiten in Sri Lanka hebben laten weten dat zij denken dat de radicaal-islamitische groep National Thowheeth Jama'ath (NTJ) achter de aanslagen zitten. De Sri Lankaanse politiechef Pujuth Jayasundara waarschuwde eerder deze maand al dat de groep aanslagen wilde plegen, berichtte persbureau AFP eerder. De NTJ is eerder in verband gebracht met de vernieling van boeddhistische beelden.

Lees ook: Real life: 'Ik kreeg een sms'je dat hij was overleden door een aanslag'

Drie Nederlanders

Terwijl veel toeristen via ikbenveilig.nl aan hun familie en vrienden laten weten in veiligheid te zijn, is inmiddels ook bekend dat drie Nederlanders de aanslagen niet hebben overleefd. Zij zijn gisteren geïdentificeerd en de nabestaanden zijn op de hoogte gebracht. Volgens de berichten zouden de drie in het buitenland wonen en een dubbele nationaliteit hebben.

Ook is bekend geworden dat de Deense miljardair Anders Holch Povlsen, grootste aandeelhouder van ASOS en eigenaar van Bestseller, drie van zijn vier kinderen verloren is. Het gezin vierde vakantie in hotel Shangri-la in Colombo, waar een van de acht aanslagen plaatsvond. De zakenman en zijn vrouw overleefden de aanslag. Of dat zijn vierde kind er ook was, is niet bekendgemaakt. De woordvoerder van de familie bevestigde namelijk de dood van drie kinderen, maar wilde verder geen details over de verdrietige gebeurtenis kwijt.

Bron: AD, Limburger, BuzzE Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook