Waarom Meghan en Harry niet de voogdij over hun kind zullen krijgen

Het heeft alles te maken met het royal protocol.

Lees ook

Meghan Markle's kindje kan elk moment geboren worden. Maar, wist je dat de Britse royals officieel niet de voogdij hebben over hun eigen kinderen? Het zelfde geldt voor Kate en prins William, die al drie kinderen hebben. Dat heeft alles te maken met het royal protocol.

Voogdij

Britse koning George heeft ruim 300 jaar geleden de wet ingevoerd waarin de voogdij toebehoort aan de regerende vorst, wat in dit geval koningin Elizabeth is. Dat laat royalty watcher en auteur Marlene Koenig weten aan News.com.au.

"Die wet gaat terug naar 1717, werd in het leven geroepen door koning George I en sindsdien niet aangepast", vertelt Koenig. "Hij deed dat omdat hij een slechte relatie had met zijn zoon, de toekomstige koning George II, en dankzij deze wet werd hij dus voogd over zijn kleinkinderen."

Lees ook: Baby Sussex: Meghan's moeder is in Engeland

Beslissen

Dat betekent dus dat zij technisch gezien mag beslissen over de opvoeding van het koninklijke drietal. Maar volgens Koenig wordt dat in de praktijk maar weinig toegepast. En dat lijkt ook niet te zullen veranderen als Charles aan de macht komt. "Hij heeft veel respect voor de manier waarop William zijn kinderen opvoedt en begrijpt dat ze veel privé willen houden."

Bron: Marie Claire Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook