De beste face fix-ups voor als je een kater hebt

Zo zie je er binnen no time weer fris en fruitig uit.

Nee, dat laatste wijntje had je gisteravond beter niet kunnen doen tijdens Koningsnacht. Nu zie je als je in de spiegel kijkt een katerige grauwsluier. Wat nu? Een instant fris gezicht, in welke situatie je je ook bevindt: met deze tips & tricks wordt dat een eitje.

Kleurdoos

Naar het schijnt zijn er zo’n 92.000 tutorials – and counting – te vinden hoe je de kleurcorrigerende trucs van een make-upprofessional kun na-apen. Logisch, door zo’n kleurrijke ondergrond kun je simpel een fraaier huidplaatje creëren, zonder dat het opvalt.

Lila verheldert een grauwe teint en groen heft rood op als je couperoseplekjes wil verdoezelen. Vanzelfsprekend breng je de kleuren onder je foundation aan op de plekken waar je het nodig acht. Beige concealers met een abrikooskleurige ondertoon zijn geschikt om pigmentvlekjes en donkere kringen weg te bonjouren.

Lees ook: Waarom je na het feesten vaak zwetend wakker wordt

Less is more

We hoeven je niet uit te leggen dat meer make-up meestal niet méér goeds doet om er frisser uit te zien. Zeker niet als je brak bent. Ga dan liever voor natuurlijke tinten in bruin, brons of zachtroze. Met een hintje gloss, oogschaduw, blush of bronspoeder ben je al in vijf minuten weer good to go.

Kate Moss schijnt na een latertje haar wastafel met ijsblokjes en water te vullen om haar gezicht daar een paar keer in te dompelen. Kou doet wonderen voor je doorbloeding en frist een vermoeide huid in één splash op. Als je tijd hebt, zou je hierna meteen een hydraterend sheetmasker kunnen aanbrengen. Deze hebben snel groots effect, omdat ze de huid tijdelijk afdekken waardoor alle ‘boosters’ optimaal kunnen intrekken. Merken jubelen niet voor niets dat ze in korte tijd het equivalent van een facial benaderen. Oók zonder dat het je een fortuin kost.

Tekst: Anneloes Tas Beeld: BSR

Laatste nieuws