Zo mislukt het zelfbruinen nooit meer

Zo straal jij weer tijdens deze warme dagen!

Lees ook

De temperatuur schoot afgelopen weekend in een keer omhoog, wat betekent dat de blote benen weer tentoongesteld mogen worden. Voor wie de witte melkflessen liever met een kleurtje wil laten zien, zijn er gelukkig altijd nog middelen als zelfbruiner. Maar hoe zorg je ervoor dat het proces niet mislukt?

Lees ook: De zomerschoen die nooit out of style raakt

Tips

Want hoe krijg je dat heerlijke kleurtje met dank aan een goedje uit een flesje zelfbruiner? Volg deze tien handige tips en je benen zijn voorzien van een heerlijke bruine glow.

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je de zelfbruiner aanbrengt, is het handig dat je benen volledig geschoren of gewaxt zijn. Dit zorgt ervoor dat de zelfbruiner beter blijft zitten op je huid.

2. Scrubben, maar!

Stap allereerst in de douche en scrub alle dode huidcellen weg. Doe dit vooral op je ellebogen, enkels en hielen. Voor je gezicht is het beter om een zachtere scrub te gebruiken. Om vlekken te voorkomen is het af te raden om iets op oliebasis te gebruiken.

3. Afdrogen

Voordat je verder gaat moet je lichaam he-le-maal droog zijn.

4. Huidverzorging

Na het afdrogen is het tijd om je huid te hydrateren. Gebruik wat bodylotion op droge plekken, zoals je ellebogen, knieën en enkels. Droge plekken zorgen er namelijk voor dat er donkere, onnatuurlijke vlekken ontstaan en dit effect wil je niet hebben. Hierbij is het ook belangrijk dat je niks op oliebasis gebruikt!

5. Zelfbruiner

Kies een zelfbruiner die past bij je huidskleur. Ga voor een light of medium als je een lichtere huid hebt en ga voor dark bij een meer olijfkleurige huid.

6. Techniek

Werk van boven naar beneden. Gebruik latexhandschoentjes of een speciale tool om het aan te brengen, en maak draaiende bewegingen. Begin bij je enkels en werk naar boven tot je schouders en doe je armen als laatst. Elke keer dat je de zelfbruiner aanbrengt, moet dit ter hoeveelheid van een eetlepel zijn.

7. Moeilijkste gedeelte

Je gezicht is het moeilijkste onderdeel om natuurlijk te zelfbruinen. Gebruik daarom een hoeveelheid ter grote van een euro en breng dit aan op de plekken van je gezicht waar het zonlicht normaal het meeste pakt (je voorhoofd, jukbeenderen, kin en de brug van je neus). Wees vooral voorzichtig bij je neus en lip, omdat deze van nature wat droger zijn en daarom pakt de kleur al snel donker uit. Zorg er tot slot voor dat je alles goed uitsmeert naar je haarlijn en je nek.

8. Take it easy

Tijdens het aanbrengen van zelfbruiner is het belangrijk dat je de tijd neemt. Als er op de verpakking staat dat je 10 minuten moet drogen, wacht dan 15 minuten. Om ervoor te zorgen dat de zelfbruiner nog langer blijft zitten, kun je talkvrije babypoeder aanbrengen. Vermijd de eerste 6 tot 8 uur de douche en ga niet naar de sportschool vanwege het hevige zweten.

9. Perfectie

Als je een foutje maakt, is dit helemaal niet erg. Je hoeft niet opnieuw te beginnen, maar door het gebruik van scrub kan je vlekjes en strepen weghalen. Een halve citroen blijkt ook te helpen!

10. Long lasting

Je weet natuurlijk nooit zeker hoelang je zelfbruiner goed blijft zitten, maar er zijn wel een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat de kleur langer blijft zitten. Smeer je elke dag in met bodylotion en gebruik een zachte douchegel. Probeer anti-acne en retinol producten te vermijden, omdat deze producten de kleur kunnen verminderen.

Bron: Captain Tan Beeld: KUWTK

Laatste nieuws

Zie ook