Tried & tested: coolsculping

Is het 't geld waard?

Van een CO2-laserbehandeling en babybotox tot microbladen en coolsculpting. Wat zijn de resultaten? Is het ’t geld waard? Grazia's Annelies testte coolsculping. Hieronder haar review.

Behandeling: coolsculpting
Waar: Coolsculpting in Amsterdam
Duur/aantal sessies: 2 sessies waarbij per sessie twee zones behandeld worden
Kosten: €2000

Waarom?

"Door gecontroleerde koeling vlak onder het huidoppervlak worden vetcellen vlak onder de huid afgebroken. Ik wilde het vet op mijn buik net boven mijn bikinibroekje en rondom mijn navel kwijt, wat met regulier trainen niet lukt. Bij coolsculpting komen er geen naalden aan te pas en kun je gewoon blijven functioneren. Dus geen weken niet tillen, maar gewoon na de behandeling direct weer naar kantoor."

Annelies' ervaring

"De behandellocatie van Coolsculpting ligt supercentraal in Amsterdam, is netjes en schoon en je wordt heel hartelijk en correct ontvangen. Er wordt duidelijk uitgelegd wat ik kan verwachten en hoe de behandelaar te werk zal gaan. Ook vind ik het fijn dat er niet gepusht wordt om over mijn eigen grenzen te gaan. En er wordt eerlijk advies gegeven over wat wel en wat niet reëel is om te verwachten. Tijdens twee behandelsessies worden mijn vetcellen bevroren. In de twaalf weken daarna worden de behandelde vetcellen afgebroken. Na vier weken heb ik het gevoel dat er verschil is en na tien weken is er echt zichtbaar resultaat. Mijn buik is strakker en dat maakt me zekerder. Tijdens mijn bokslessen durf ik nu zelfs een kort shirt aan. De zuigdruk van de vacuümapplicator voelt trekkend aan en geeft een tintelend gevoel. Niet pijnlijk, maar ook niet prettig."

Conclusie

"Nadien is de huid enkele weken nog wat gezwollen en jeukerig. De eerste dagen is het gevoel van tinteling het ergst. Daarnaast voelt het alsof ik veel buikspieroefeningen heb gedaan. Ik ga nog één sessie doen op dezelfde zones om het resultaat te optimaliseren. Als je qua gewicht stabiel blijft, is het resultaat blijvend. Ik overweeg om ooit mijn bustevet vlak bij de oksel – wat moeilijk te trainen is – aan te pakken. Ik ben tevreden met het resultaat en ben hierdoor ook beter op mijn voeding en trainingsschema gaan letten. Doordat ik me bewuster ben van mijn lijf, voel ik me ook fitter en krachtiger. Kortom, het effect is groter dan alleen de behandelde zones zelf. Ik ben erg tevreden met de service – van intake tot behandeling en nacontrole werd ik prettig en professioneel geholpen."

Bekijk hieronder de before & after fotos.

Beeld: Privebeeld, BSR

Laatste nieuws