'Enorme Instagram verandering op komst'

Omg no!
'Enorme Instagram verandering op komst'

Stel je een wereld voor waarin niemand kan zien hoeveel volgers of likes je op Instagram hebt. Angstaanjagend. Stel je nu voor dat je een influencer bent en dat dit de realiteit is. Dubbel angstaanjagend. Toch lijkt deze verandering het medium flink bezig te houden, ze zijn er zelfs al mee aan het experimenteren.

Prototype

Fast Company meldt dat Instagram experimenteert met het verbergen van het aantal likes en volgers. Er zijn zelfs screenshots uitgelekt van het getalloze Instagram. De app zelf heeft bevestigd dat dit ontwerp een intern prototype is dat nog niet zichtbaar is voor het publiek.

Verschillende meningen

Nu horen we je denken: “Why?!” Het Insta-team vertelt dat ze willen dat volgers zich focussen op wat je deelt, niet op hoeveel mensen je bericht leuk vinden.” De meningen van fans lopen flink uiteen. De één vindt het geweldig en beweert dat het de druk zou wegnemen om een ‘goede’ foto te posten, terwijl de ander bang is voor een influencer-apocalyps.

Lees ook: Sylvie Meis deelt kleine sneer uit op Instagram

Minder druk

In ieder geval zullen we voorlopig nog andermans likes en volgers kunnen bekijken. “Het is niet zeker of we dit zullen toepassen. Wel zijn we druk bezig met het onderzoeken naar manieren om de druk op Instagram te verminderen”, aldus een woordvoerder van het medium. De laatste jaren heeft die druk inderdaad over het algemeen een negatieve invloed gehad. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat het directe effecten heeft op de geestelijke gezondheid en het zelfrespect van gebruikers.

Bron: Marie Claire Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f971b5962b47', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });