Populaire toeristische attractie in Marokko blijkt scam te zijn

Let op!

Lees ook

In Marokko is een populaire toeristische attractie een boom vol met geiten langs de weg. Het klinkt gek, maar waar. Dit blijkt nu volgens bronnen een scam te zijn.

Geiten

Langs een weg tussen Marrakech en Essaouira staat een boom, waarin geiten op de takken staan. Dit 'natuurlijke fenomeen' wordt door toeristen massaal gefotografeerd. Bij het gebied, waar continu toeristenbusjes stoppen, staan kinderen die vragen om geld. Nu claimt een fotograaf dat boeren deze geiten dwingen om in de boom te staan.

Lees ook: Wat je altijd moet doen voordat je op vakantie gaat

Scam

Boeren zouden de geiten uit een ander gebied overbrengen, voordat de toeristen 's ochtends komen. Pas laat in de middag halen ze de dieren er weer uit. Fotograaf Aaron Gekoski (38) vertelt aan Daily Mail dat de geiten ontzettend uitgeput zijn na een hele dag vol in de zon te hebben gestaan. Ze zouden vervolgens geslacht worden wanneer ze niet meer nuttig zijn. Kortom: laat je als toerist niet foppen, en maak geen foto's waar je geld voor moet betalen. Op deze manier worden dit soort praktijken niet meer gesteund.

Bron: Daily Mail, Beeld: Privé foto redactie

Laatste nieuws

Zie ook