De opkomst van de party planner voor baby’s

Kinderfeestje? Dat is dan 50.000 euro

Lees ook

We doen steeds beter ons best om kinderfeestjes onvergetelijk te maken. Maar deze party planners van de rich and famous gaan wel héél ver.

Baby billonaires

De giftbags komen van Harrods. De taart kost minstens 10.000 euro. En natuurlijk is er een dj. Het party plannen voor zogenaamde baby billionaires is big business. “Dat de kinderen zelf niet altijd begrijpen waarom het feest is, maakt niets uit”, stelt de Britse celebrity partyplanner Liz Taylor. “Een uniek en fabulous feest met vrienden en familie is altijd de moeite waard.”

Vinden de ouders duidelijk ook. Er zijn momenteel namelijk heel wat peperdure partyplanners te vinden die cateren voor celebrities, oligarchen en society-types. En zij zien alleen maar meer aanvragen voor kinderfeestjes binnenkomen. En nu Kylie Jenner met party consultant Mindy Weiss begin februari een groots kermisspektakel voor baby Stormi’s eerste verjaardag op Insta stories knalde, kan het niet anders dan dat deze trend nog populairder wordt.

Tea party

In Engeland organiseert Lulu Gwynne vintage tea parties voor kinderen (want vintage is enorm van belang voor een meisje van zes). Er is entertainment, thema-eten en natuurlijk worden er goodiebags uitgedeeld. “Mijn duurste tea party ooit kostte 25.000 pond”, deelt ze met de Daily Mail. “Mijn cliënten hebben er geld voor, en kinderen zijn nou eenmaal dol op tea parties. Dan voelen ze zich belangrijk, deel van de high society.”

Echte prinses

Dat klinkt misschien absurd, maar Harper Beckham bewijst het. Zij kwam vorig jaar in het nieuws toen ze haar zesde verjaardag met haar vriendinnetjes vierde op Buckingham Palace, met Sarah Ferguson als host en ‘echte prinses’ Eugenie op de gastenlijst. Alan Duggan van Duggan Events herkent de hang naar the royal life maar al te goed, zegt hij tegen The Sun. “We hadden eens een Arabische klant die wilde dat Will en Kate op de tea party van zijn dochtertje kwamen. Of we contact wilden leggen met de royal family. We kenden daar iemand, dus deden we navraag. Maar zij gaan alleen naar liefdadigheidsevenementen.”

Bespoke kinderfeestjes

Duggan werkte de laatste jaren onder anderen voor Adele, Simon Cowell en Elton John aan bespoke kinderfeestjes. “We doen er zo’n vijftien per jaar”, zegt hij. “Dat loopt van een feestje voor de eerste verjaardag van een tweeling voor 70.000 pond, tot een fuif voor iemand die achttien werd voor 250.000 pond.” Een Peppa Pig-feestje met echte varkens? Geen probleem. 25.000 pond, alstublieft. Een Back to the Future-themafeest voor een bakvis? Voor drie ton kan het. Compleet met DeLorean en (afhankelijk van de grootte van de gastenlijst) tot negentig man personeel.

Lees de rest van het artikel in de nieuwste Grazia KIDS.

Tekst: Claudia Witteveen Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook

Jørney

Lief! EOTBDD’s Jørney maakt geslacht baby bekend

De ouders to be zijn ontzettend blij met het nieuws.
Kim Feenstra

Kim Feenstra deelt moeder struggles: ‘Ik heb hier verdorie zo geen zin in’

Het moederschap gaat niet altijd over rozen, zo bewijst Kim maar weer.
Famke Louise

Famke Louise geeft update over zwangerschap

Famke is al 27 weken in verwachting van haar little one.