Het eetdagboek van Anna Liss’ kinderen

Laat je inspireren!

Lees ook

Anna Liss is moeder van drie kinderen: Anna-Beaunee (2,5), Barron (4) en Mick (7). Met Grazia deelt ze hun eetdagboek.

Dag 1

“Barron is jarig, dus we ontbijten met een chocolademuffin, waarvan Anna- Beaunee (Bo) geen hap neemt. Ze eet een biorijstwafel met biofruitjam zonder suiker. We drinken water en kruidenthee. Barron gaat voor het eerst in zijn klas trakteren. Hij wilde net als zijn grote broer popcornhandjes met nagels van tumtums. Ik heb ooit de vergissing gemaakt mijn oudste zoon suikervrije en glutenvrije cakejes van boekweit-kastanjemeel mee te geven als traktatie. Ik zal de teleurstelling en het trauma nooit vergeten, toen de hele klas voor zijn neus ‘Bah!’ riep. Als lunch eet Bo een speltbroodje met hummus en komkommer. Onderweg eet ze een paar popcorns. De rest ligt nu overal in de auto. Op het partijtje vindt ze de taart wel interessant, maar de koekjes van mijn oatmilk-cappuccino interessanter. Ze grist ook die van mijn BFF Fenna mee en voor ik het weet heeft ze er drie op. Barron wil vanavond sushi eten. Bo eet een beetje rijst en sashimi met te veel sojasaus. Ze drinkt de hele dag water en thee.”

Dag 2

“We ontbijten vandaag met zelfgemaakte boekweitpannenkoeken. Bo eet die van haar met jam. Tussendoor delen we een appel, omdat ze alles wil eten wat mama eet. ’s Middags gaan we naar mijn zus en krijgt ze een tosti met kaas. Omdat Barron mayo en ketchup pakt, wil zij dat ook. We blijven er ’s avonds ook eten. Het wordt een roerbak van groenten, aardappel en biologische kip in een beetje kokosmelk. Ze eet het bijna helemaal op.”

Dag 3

“Bo eet geitenyoghurt met rauwe honing als ontbijt. ’s Middags maak ik Bieler’s broth, een ontzurende en voedzame groentesoep. Tussendoor delen we een peer. Na school maak ik tosti’s met geitenkaas, biologische kipfilet, komkommer en augurk. Ze krijgen er een beetje soep bij. Vanavond maak ik speltpasta met pesto van oude kaas, rucola, pompoenpitten, kokosolie en basilicum. Als toetje een paaseitje. Door de dag heen weer water en thee.”

Dag 4

“Ze krijgen een boterham. Bo wil er honing op. Het is vakantie, dus we staan rustiger op. Ik maak een suikervrije speltchocoladetaart met bieten. Bo eet een klein stukje. Als lunch een desembroodje met biologische kipfilet en komkommer. In de auto een plakje honingkoek. De jongens willen weer sushi eten. Bo neemt een paar stukjes sashimi. ’s Avonds willen ze zelf pizza maken, dus ik koop bloemkoolpizzabodems. Ik heb nog biologische rundersalami en oude kaas liggen.”

Dag 5

“Ik maak snel een broodje voor ze voordat ik naar de sportschool ga. Mijn kinderen kunnen daar in de opvang spelen. Daar eet Bo het chocolaatje van mijn oatmilkcappuccino op. Ze wil altijd met mama ‘koffiedrinken’, dus ik laat wat havermelk voor haar opschuimen. Daarna gaan we naar de Friend & Family Brunch in restaurant Zuid. Bo eet een desembroodje met bio-chocopasta, een stukje wafel en de helft van mijn roerei met truffel en frietjes. Gelukkig neemt ze ook een minikomkommer en twee cherrytomaatjes. Daarna gaan we naar mijn zus. Ze krijgen een perenijsje en een zakje gevriesdroogde aardbeien. ’s Avonds bestellen we kip, patat en appelmoes in een kiprestaurant. Bo eet een paar stukjes kip en een bak friet. Thuis krijgt ze nog een paaseitje.”

Beeld: IStock

Laatste nieuws

Zie ook

Jørney

Lief! EOTBDD’s Jørney maakt geslacht baby bekend

De ouders to be zijn ontzettend blij met het nieuws.
Kim Feenstra

Kim Feenstra deelt moeder struggles: ‘Ik heb hier verdorie zo geen zin in’

Het moederschap gaat niet altijd over rozen, zo bewijst Kim maar weer.
Famke Louise

Famke Louise geeft update over zwangerschap

Famke is al 27 weken in verwachting van haar little one.