Lange Frans openhartig over vriendschap met Holleeder

De rapper klapt uit de school.

Jaren geleden werkte rapper Lange Frans samen met Willem Holleeder voor het nummer Willem is Terug. In een podcast van Vlotte Babbels spreekt hij openlijk over zijn vriendschap met de beroepscrimineel.

Liedje

Frans leerde Holleeder kennen in een café. "Mick Harren wilde een liedje maken voor Holleeder", vertelt hij. "Dus, afgesproken met z'n allen in een café. Ik moest het dan produceren en helpen schrijven, rappen en het zijn idee. En toen gingen we zitten en bier drinken de hele middag."

Dit leidde uiteindelijk tot een hechte vriendschap. "Willem vond het allemaal prachtig en mooi", vertelt hij verder. "Naarmate het liedje vorderde, besloten Willem en ik eigenlijk stiekem om de track met z'n tweeën te doen in in plaats van met Mick." Niet veel later brachten de twee het nummer Willem is Terug uit.

Lees ook: Miljuschka Witzenhausen over haar band met Willem Holleeder

Twee kanten

Volgens Frans heeft de crimineel twee kanten. ''Willem Holleeder is een beroepscrimineel en hij is de eerste die dat zal toegeven als je met hem een op een bent. Hij is niet iemand dit dat zal ontkennen. Hij is een boef, maar het is ook een heel gezellige gast met heel veel humor. Met wie je een goed biertje kunt drinken. Het is een man die absoluut een hart heeft, maar ook een man die dat uit kan zetten en ijskoude dingen heeft gedaan in zijn leven."

Bron: RTL Beeld: BSR

Laatste nieuws