Tried & tested: microblading

Een review
Tried & tested: microblading

Van een CO2-laserbehandeling en babybotox tot microbladen en coolsculpting. Wat zijn de resultaten? Is het ’t geld waard? Grazia's Heather liet haar wenkbrauwen microbladen. Hieronder haar review.

Behandeling: microblading
Waar: Face Factory in Amsterdam
Duur/aantal sessies: twee sessies, de behandeling zelf en een vervolgafspraak om eventueel bij te werken
Kosten: €350

Waarom?

"Wenkbrauwen geven uitdrukking aan een gezicht, dat vind ik heel belangrijk. Maar van nature zit er niet echt vorm in mijn wenkbrauwen, daarom teken ik ze dagelijks bij. Als ik geen make-up draag, zoals in het zwembad, tijdens het sporten of op vakantie, baal ik altijd van mijn karige exemplaren."

Heathers ervaring

"Toen ik de mooie, lichte salon van Face Factory in Amsterdam binnenkwam en verwelkomd werd door eigenaresse Hayeda, voelde het meteen goed. Ze legde me uit wat microbladen precies is. Er wordt als het ware met inkt krasjes in de huid gemaakt waarna het pigment in de huid achterblijft. Het geeft het effect van fijne, natuurlijke haartjes, niet te onderscheiden van echte. Ideaal om te dunne, te korte of wenkbrauwen met ‘lege’ plekjes te perfectioneren. Samen besloten we welke vorm en kleur mijn wenkbrauwen zouden krijgen. Hayeda luisterde naar mijn wensen en gaf mij vervolgens deskundig advies. Daarna nam ze uitgebreid de tijd om de perfecte vorm te tekenen en maakte het af door met een speciale app te checken of ze symmetrisch waren.

Pas toen ik helemaal tevreden was, begon ze met het microbladen. Dat deed geen pijn, maar voelde meer als epileren. Na de eerste ronde (ze doet er drie) gaat er een verdovende crème overheen, waardoor je niks meer voelt. Toen Hayeda klaar was, waren mijn wenkbrauwen erg donker, daar had ze me al op voorbereid. Pas na een week zou ik het echte resultaat zien, dat zou 30 tot 50 procent lichter zijn. Ik kreeg een aftercare-pakket mee en moest de komende vijf dagen mijn wenkbrauwen verzorgen en mijn gezicht droog houden. Al snel ontstonden er dunne korstjes, die er na een paar dagen af begonnen te vallen."

Conclusie

"Anderhalve week later kon ik het prachtige eindresultaat zien. Zes weken later had ik een vervolgafspraak. Mijn huid had de ‘haartjes’ op een paar plekjes minder goed gepakt, dus die werkte ze bij. Daarna volgde hetzelfde verzorgingsproces en nu heb ik perfecte wenkbrauwen die altijd mooi zitten zonder dat ik er iets voor hoef te doen! Gemiddeld blijven je wenkbrauwen zo’n anderhalf tot twee jaar mooi. Het wordt aangeraden om ieder jaar een touch-up te doen. Dat ga ik zeker doen, want ik wil nooit meer zonder!"

Bekijk hieronder de before & after foto's.

Beeld: Privebeeld, Istock

Lees ook: Tried and tested: coolsculping

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f9788a10f8a0', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });