Deze alledaagse gewoonte is slecht voor je vagina

Ooohh!

Lees ook

Slaap jij altijd in een pyjama, of liever alleen in je slipje? We hebben slecht nieuws: een onderbroek aanhouden terwijl je slaapt kan funest zijn voor je vajayjay. Je kunt deze beter uit doen voor je gaat slapen en dit is waarom.

Onderbroek

Ondergoed houdt hitte en vocht vast en dat is de ideale situatie voor bacteriën om zich te ontwikkelen. Vooral ’s nachts kan de vagina zweten en vocht produceren. Het is dus essentieel om het down under te laten ademen. Door het gebied te laten luchten blijft je vagina 'droog' en schoon.

Lees ook: Real life: 'Niemand weet van het slagveld in mijn slipje'

Vaginale problemen

Nancy Herta, professor aan de Michigan State University, besteedt aandacht aan aandoeningen als schimmelinfecties en bacteriële vaginose. “Vooral als je snel vatbaar bent voor vaginale problemen zou je echt zonder onderbroek moeten slapen.”

Als je het toch niet zo fijn vindt om zonder onderbroek te slapen, raadt dr. Herta aan om je string in te ruilen voor ruimvallend katoenen ondergoed. Katoen neemt het vocht op in plaats van het tegen je huid aan te houden. Zijde en kant kunnen de huid rond de vagina irriteren, dus blijf hier bij uit de buurt.

Bron: Marie Claire Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook