Waarom vrienden zijn met je baas ten koste gaat van je salaris

Ai!

Lees ook

Goed bevriend zijn met je baas is misschien niet het beste idee. Er kunnen niet alleen spanningen ontstaan door jullie positieverschil, het kan je zelfs flink wat geld kosten. Vrienden zijn met je baas kan namelijk ten koste gaan van een welverdiende bonus, en dit is waarom.

Benadeeld

Managers geven minder snel opslag aan mensen waar ze bevriend mee zijn. Zelfs al presteer je beter dan je collega’s, je maakt nog steeds minder kans op een bonus. Dit blijkt uit recent onderzoek van de universiteit van Chicago. Het komt namelijk niet professioneel over als de manager haar office buddy een bonus geeft. Het kan zo lijken of diegene haar vriend of vriendin bevoorrecht.

“Mensen willen liever eerlijk gevonden worden door hun collega’s, dan daadwerkelijk eerlijk zijn. Managers zijn zelfs bereid om hun objectieve gedachtes aan de kant te schuiven zodat ze niet partijdig overkomen", schrijven de onderzoekers.

Lees ook: Zo veel zou jij op jouw leeftijd moeten verdienen

Privé

Maar, uit het onderzoek blijkt dat bazen hun office buddies wél sneller een bonus geven als de beslissing privé wordt genomen. “Mensen vinden het leuk om hun vrienden voor te trekken, maar willen niet oneerlijk gevonden worden.” En dat laatste weegt net wat sterker.

Bron: Marie Claire Beeld: The Other Woman

Laatste nieuws

Zie ook