Je zou dus eigenlijk ook de eierschalen van je ei moeten eten

Huh!
Je zou dus eigenlijk ook de eierschalen van je ei moeten eten

Eierschalen... Meestal niet erg gewenst om ze te vinden in je roerei of omelet. Toch hebben eierschalen wel degelijk een belangrijke functie. Ze bestaan namelijk voor 95% uit calciumcarbonaat, wat een belangrijke voedingsstof is. Toch is het niet echt aan te raden om ze op deze manier op te eten.

Appeltje eitje

De calciumcarbonaat wordt in sommige gevallen gebruikt als antacide tegen brandend maagzuur, zure oprispingen en een pijnlijke maag. Daarnaast is calcium erg goed voor de botten en gewrichten.

Lees ook: Zo pel je een ei als een pro

Poeder

Eén eierschaal bevat al twee á drie keer de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan calcium. Het zou natuurlijk wel raar zijn om rauwe eierschalen te eten.

Volgens Mirror is het de bedoeling om de eierschalen eerst te koken zodat alle bacteriën dood gaan. Als ze goed gekookt zijn, moeten ze nog 15 tot 20 minuten gebakken worden in een oven van 200 graden. Vervolgens kunnen ze gemalen worden tot een poeder.

Het overgebleven poeder kan bijvoorbeeld toegevoegd worden aan brood, pizzadeeg of spaghetti. Gebruik er alleen niet te veel van, want een teveel aan calcium kan weer voor lichamelijke klachten zorgen. Neem contact op met een diëtist om meer informatie op te vragen over de calciuminname.

Bron: Happy in Shape, Beeld: Mamma Mia

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f6ed38c22474', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });